Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

UD Trucks Quester s technikou Volvo Trucks (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost UD Trucks, která je součástí skupiny Volvo, představila svou novou řadu těžkých užitkových vozidel pro mimoevropské trhy.

Kořeny japonské společnosti UD Trucks sahají až do roku 1935, kdy byla založena firma Nihon Diesel Industries, která vyrobila svůj první nákladní vůz v roce 1940. Počátek šedesátých let přinesl změnu jména na Nissan Diesel Motor. To bylo používano prakticky až do roku 2010, kdy došlo na prozatím poslední proměnu v UD Trucks. Pod křídly skupiny Volvo je pak japonská firma od roku 2007.

Vozidla se značkou UD Trucks v současnosti míří především na asijské, africké a jihoamerické trhy. V nabídce společnosti figurují tři modelové řady, jimiž jsou lehká užitková vozidla Condor, střední Quon a těžká Quester.

Právě poslední modelová řada je novinkou letošního podzimu v nabídce UD Trucks. Zákazníkům bude Quester k dispozici v provedeních pro dálkovou přepravu, pro krátké tratě a městské služby a také pro stavebnictví.

Aerodynamicky optimalizovaná kabina se svým designem hlásí k současnému stylu vozidel skupiny Volvo a to především k nejnovějším zástupcům značky Volvo Trucks. Interiér sází na praktičnost a lze volit mezi kabinou s nízkou střechou a jedním lůžkem nebo vysokou střechou a dvojicí lůžek.

Nabídka pohonných jednotek zahrnuje dvojici přeplňovaných vznětových motorů o objemu 8,0 a 11,0 litru s výkony od 220 do 420 kW. Nejvyšší točivý moment těchto motorů je od 850 do 2040 N.m. S motory jsou v závislosti na výkonech a určení vozidla spojeny manuální převodovky s šesti, devíti nebo dvanácti rychlostními stupni.

Podvozky nabízejí konfigurace náprav 4x2, 6x2 a 6x4 pro tahače návěsů i montáže nejrůznějších nástaveb a vrcholem nabídky je 8x4, který má najít uplatnění především ve stavebnictví.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - jozephko
16. 9. 2013 09:31
Je to klasická marketingová finta
Je to podobné ako u chipsov či hrncov. Vyrábajú sa na jednej linke, každý však v inom obale a pod inou značkou, ale hlavne - predávajú sa za úplne odlišné ceny.
Volvo takto môže predávať svoje autá za rozvojových trhoch za nižšie ceny, a pritom si nepokaziť ceny na trhoch vyspelých.
Avatar - WinDiesel
15. 9. 2013 15:51
Re: UD Trucks
A jak moc se na stránkách Volvo Trucks píše o RVI (Renault Trucks) a americkém Macku?
Avatar - Bubáq
15. 9. 2013 10:29
UD Trucks
Je pozoruhodné, že se stránky Volvo truck Group o UD trucks vůbec nezmiňuje ([odkaz]
UD Trucks svou příslušnost k Volvo truck Group nijak nezatajují ([odkaz]