Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ukáže Mazda nástupce RX-7 už v říjnu v Tokiu?

Michal Fokt
Diskuze (2)
Proslýchá se, že Mazda na Tokyo Motor Show přiveze koncept sportovního vozu s rotačním motorem, jenž bude předobrazem připravovaného modelu.

Mazda se po několika ekonomicky fakt špatných letech vydala správnou cestou a je to hned poznat na jejím sebevědomí. To ještě výrazně posílilo po příchodu MX-5, která sbírá zasloužené ovace a nastává tedy čas podpořit image dalším klíčovým modelem. Po smršti informací potvrzujících a vzápětí vyvracejících informací, týkajících se sportovního auta s Wankelem, se v zákulisí už nějaký čas hovoří o tom, že Mazda s takovým autem napevno počítá.

Ba co víc, má pro něj konkrétní časový harmonogram - plánuje ho údajně představit u příležitosti 50. výročí vzniku prvního masového modelu s rotačním motorem, tedy kultovního kupé Cosmo Sport, které bylo světu představeno 30. května 1967. Což by odpovídalo jaru 2017. Což znamená, že vývoj nejen motoru, ale i auta jako takového, musí být v plném proudu. V souvislosti s tím se dá považovat za vcelku důvěryhodnou informace, že se na nadcházejícím Tokyo Motor Show ukáže koncept, jenž naznačí, jakým směrem se bude ubírat design nástupce modelu RX-7.

Moudřejší budeme už za měsíc, jestli ne dříve, to pokud Mazda vypustí nějaký teaser. Je ovšem třeba počítat s tím, že může jít o planý poplach, v případě aktuální MX-5 se také spekulovalo nad načasováním jejího představení s ohledem na debut první generace a nakonec bylo všechno trošku jinak. Ovšem jestli to klapne, tak už nám k mazdímu štěstí bude stačit jen pár MPS modelů.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Individualita
30. 9. 2015 08:11
Re: Další bull
Nestíhaj vyrábět esůvéčka, tak co by se s*ali se sporťáky že? 8-s
Avatar - praděda7
29. 9. 2015 21:49
Další bull
MPS 3 ve Frankfurtu? NIC. RX-7 v Tokiu? Zase nic...... :'-(