Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce slibuje terénní verzi ruského Rolls-Roycu. Vypadat by měla takto

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Aurus Senat je luxusní limuzína, ruská alternativa k vozům Bentley či Rolls-Royce. Jeden úpravce s ní má ale hodně podivné plány.

Ruská společnost Larte Design totiž chce pro velký sedan nabízet úpravu, která z limuzíny udělá terénní crossover. A dokonce už do světa vypustila ilustrace, jak by výsledek mohl vypadat.

Upřímně řečeno, nejsme si úplně jisti, jestli nejde o vtip, vize modifikovaného Senat na uvolněných obrázcích totiž působí hodně bizarně.

Vůz je na nich vybaven bodykitem z uhlíkových vláken, který zahrnuje nové nárazníky, prahy, nástavce blatníků, zadní spoiler či zvláštně tvarovanou přední kapotu.

Všimněte si také koncovek výfuku - nevykukují pouze z nápadného difuzoru, ale také po stranách.

Larte Design slibuje, že kromě úpravy vzhledu limuzínu vybaví i zavěšením vhodným pro použití v terénu. A že zvýší výkon motoru.

Senat standardně pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, výkonu 440 kW a točivém momentu 880 N.m. Součástí pohonného ústrojí je ale také elektromotor o výkonu 46 kW.

Díky tomu Senat, vybavený pohonem všech kol, zrychlí z klidu na stovku za šest sekund a jede až 250 km/h.

Zajímavé také je, že model s terénními schopnostmi chystá i samotný Aurus. V plánech mladé značky totiž figuruje SUV jménem Komendant, které by mohlo být ruskou alternativou k Bentley Bentayga a Rolls-Royce Cullinan.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme