Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úpravce staví klasickou Corvettu s V10 od Lamborghini. Co na ni říkáte?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Chevrolet Corvette druhé generace je možná nejpohlednější verzí ikonického amerického sporťáku. Jak by se vám ale líbila v poněkud modernější podobě?

Do výrazné přestavby klasické Corvetty se pustil americký úpravce Corruptt Builds, který na sebe v minulosti upozornil například Fordem Mustangem s osmiválcem z Ferrari F430 (prohlédnout si ho můžete v galerii).

Ale zpátky ke Corvettě. I s ní mají v dílně Corruptt Builds velké plány, a to nejen z pohledu designu, ale také techniky. Ano, i u nejnovější přestavby americké klasiky dojde k výměně motoru. A opět se sáhne pro pohonnou jednotku původem z Evropy.

Tentokrát ovšem americký vidlicový osmiválec nahradí atmosféricky plněný desetiválec o objemu 5,2 litru, pocházející z Lamborghini Gallardo ve verzi LP 560-4. Můžeme tedy očekávat pořádnou porci výkonu, sériový motor bez úprav podle italské automobilky dává maximální výkon 412 kW v 8.000 min-1 a nejvyšší točivý moment 540 N.m v 6.500 min-1.

Design modifikované Corvetty bude vycházet z návrhů, které vytvořil Karan Adivi. Indický designer si klasický sporťák představuje s výrazně upravenou karoserií, širokými blatníky, agresivně vyhlížejícími nárazníky, nápadným zadním difuzorem a úzkými LED světly vpředu i vzadu. Samozřejmě nesmí chybět velká kola, Adivi zvolil ráfky v bronzové barvě.

V Corruptt Builds už se dali do práce, k dispozici mají jak auto, tak desetiválec. Na výsledek si však budeme muset počkat. Firma by Corvettu chtěla představit světu na výstavě SEMA v roce 2023.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme