Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už se těšíte? Takto může vypadat SUV od Corvette

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Budoucí konkurent Fordu Mustang Mach-E může být pěkně vypadajícím SUV, pokud se budou designéři držet tradice.

Není žádným tajemstvím, že Chevrolet, potažmo Corvette, pracují na rozšíření značky sportovních modelů. Corvette se stane samostatnou značkou, která bude nabízet elektrické modely s DNA slavného amerického modelu. 

Video se připravuje ...

Nová éra značky Corvette má začít v roce 2025. V první etapě dorazí tři elektrické nebo elektrifikované modely, mezi které má mimo jiné patřit čtyřdveřové kupé a SUV. Jak by mohla vypadat zvýšená verze Corvette, ukazují těmito rendery kolegové z webu TopSpeed

Vizualizovaný model využívá designových prvků ostré Corvette Z06. V přední části si můžeme všimnout agresivní masky s obřími průduchy. V zadní části si z nejvýkonnější Corvette ilustrace přebírá tvar zadních svítilen a taktéž čtyři koncovky výfuku - aby takové koncovky mělo toto SUV v reálu, muselo by se přinejmenším jednat o plug-in hybridní verzi. Tu ale pravděpodobně GM v plánu se zcela novými modely nemá. Na finální verdikt ohledně chystaných motorizací si však musíme ještě nějakou dobu počkat.

Svažující se linie střechy sice bude omezovat výhled dozadu, zato dodá vozu sportovnější šmrnc. Po stránce designu by taková karoserie mohla více konkurovat Lamborghini Urus než uhlazenějšímu modelu Mustang Mach-E. Jsou to právě značky jako Lamborghini, Porsche, Aston Martin a nyní už i Ferrari, které společnost GM  inspirovaly k vytvoření SUV na základě jejich sportovního modelu.

Video se připravuje ...

Rok 2025 je blíže než se může zdát, a proto se dá očekávat, že se k nám v průběhu letošního roku začne dostávat čím dál více informací o zajímavé budoucnosti značky Corvette. 

Pro rok 2023 můžeme prozatím počítat s příchodem historicky první hybridní Corvetty E-Ray, která se před několika týdny údajně omylem objevila v oficiálním konfigurátoru Corvette, než ji výrobce stačil rychle zase odstranit.  

Dominik Kovář
Diskuze (9)

Doporučujeme

9. 1. 2023 18:51
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - speedfred
9. 1. 2023 16:20
Re: Psí kusy s výfuky
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
9. 1. 2023 12:29
Re: Psí kusy s výfuky
Přece 3 fáze a nulák, pro každý jeden.
Avatar - Barrichello
9. 1. 2023 12:00
Vypadá to strašně
zneuctnění názvu Corvette pro takovou obludu. :no: :no: :no:
9. 1. 2023 09:37
Chevy Corvette E-Ray AWD Hybrid
Supr :yes: