Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Rakousku bude řidičům překračujícím povolenou rychlost hrozit zabavení auta

Diskuze (47)

Řidičům, kteří výrazně překročí rychlostní limit, bude v Rakousku zřejmě hrozit až zabavení automobilu. Zpřísnění postihů pirátů silnic, již svým chováním opakovaně ohrožují životy druhých, dnes představila ministryně dopravy za Zelené Leonore Gewesslerová.

Případy, kdy kvůli notoricky neukázněným řidičům umírají na silnicích lidé, podle ministryně dokládají, že současné tresty nestačí. Gewesslerová navrhuje, aby řidič, který povolenou rychlost překročí o 60 kilometrů v hodině v obci a o více než o 70 kilometrů v hodině mimo obec, přišel dočasně nejen o řidičský průkaz, ale na dva týdny i o auto. Pokud byl kvůli výraznému porušení rychlostního limitu trestán už v minulosti nebo je už jeho první prohřešek mimořádně vážný, úřady budou moci jeho auto prodat v dražbě, píše deník Die Presse na svých internetových stránkách.

Gewesslerová řekla, že krajní řešení, jakým je zabavení automobilu, se týká ojedinělých případů lidí, u kterých se auto dá považovat za "nástroj zločinu".

Podle Die Presse by nové postihy mohly začít platit od poloviny příštího roku. Rakousko tresty pro hříšníky za volantem zpřísnilo teprve nedávno. Účastníkům ilegálních silničních závodů hrozí pokuta ve výši až 10.000 eur (skoro 243.500 korun), policie jim může na tři dny odebrat klíčky od auta a tabulky se státní poznávací značkou, aby jim zabránila v další jízdě. Bez řidičského průkazu se musejí obejít nejméně půl roku. Šoférům, kteří sice žádný nepovolený závod nejedou, ale i tak výrazně překročí povolenou rychlost, hrozí pokuta 5000 eur, dříve to bylo 2180 eur.

Video se připravuje ...

Osobní automobily mohou v Rakousku jezdit v obci padesátikilometrovou rychlostí, mimo obec pak rychlostí 100 km/h a na dálnici 130 km/h.

Diskuze (47)

Doporučujeme

9. 12. 2022 14:00
Re: Tresty
zkusím úplně nejjednodušeji jak to jde. dva litry benzínu vyprodukují víc emisí, než litr benzínu. vyšší rychlost - větší odpor vzduchu - vyšší spotřeba paliva - vyšší emise.
Avatar - Ozzman
9. 12. 2022 11:24
Re: V Německu sice můžeš jezdit neomezenou rychlostí
130? Takovou ceduli v Německu moc nevidím moc často.. spíše 120-100
Avatar - Dinar
9. 12. 2022 10:01
Re: Pořád je to polovičaté,
Ne, to tě pak rovnou vyhodí. :D
Avatar - Dinar
9. 12. 2022 10:00
Re: V Německu sice můžeš jezdit neomezenou rychlostí
Je to tak běžně, ono ani v Německu nejsou 3 pruhy standardem, naopak dost často je situace, kdy dálnice vede kolem nějaké aglomerace, v tom třeba dvacetikilometrovém úseku je tříproudá, s omezením na 120, pak se stáhne do dvou pruhů a v tom místě končí i rychlostní omezení.
Avatar - Ozzman
9. 12. 2022 09:53
Re: Pořád je to polovičaté,
A když si koupím Teslu, tak mi twitter zůstane ? :D