Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V šestikolové verzi existuje také Mercedes třídy X. Měl by být jediný na světě

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když se řekne šestikolový Mercedes, určitě si jako první vybavíte známé "géčko" v provedení G 63 AMG 6x6. Není jediné.

Ve verzi se třemi nápravami totiž existuje také pick-up třídy X. Nejde však o oficiální přestavbu přímo od výrobce, za šestikolkou stojí nizozemský prodejce exkluzivních aut Classic Youngtimers. A podle něj jde o jediný takový exemplář na světě.

Vůz vychází ze standardního provedení X 350d s třílitrovým vznětovým šestiválcem o výkonu 258 koní pod kapotou, má však navíc pomocný rám, který nese právě třetí nápravu. Nizozemci bohužel neuvádí, jestli je třetí náprava hnaná, nebo jestli je jen "na ozdobu".

Jen u šesti kol každopádně úpravy nekončí. Auto má také o 10 centimetrů zvýšený podvozek, zakázková hliníková kola, která jsou obuta do terénních pneumatik, dále dostalo novou masku chladiče (z Mercedesu GTR), nástavce blatníků nebo několik ochranných prvků. Díky nové nápravě se pak mohla zvětšit korba.

Naopak lak je z velké části původní a příliš se nezměnil ani interiér, čalouněný černou kůží.

Za zmínku pak stojí, že pro společnost Classic Youngtimers nejde o první pozoruhodnou přestavbu. Už dříve na sebe upozornila například terénními úpravami vozů Bentley Continental GT, Nissan GT-R nebo Lamborghini Gallardo. I ty si můžete prohlédnout v galerii.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme