Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vauxhall Movano pro dělníky od Clarks Vehicle Conversions

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ve Velké Británii byla představena zajímavá úprava interiéru Vauxhallu Movano, nabízející perfektní řešení sociálního zařízení například pro stavební dělníky.

Vauxhall Movano je britským dvojčetem stejnojmenného zástupce značky Opel a v provedení L3H2 s pohonem předních kol, jehož karoserie je dlouhá 6198 mm, široká 2070 mm a vysoká 2488 mm, se stalo základem pro zajímavou úpravu svého nákladového prostoru s délkou 3733 mm, výškou 1780 mm a šířkou 1765 mm.

Za provedením proměny vnitřního prostoru dodávky stojí společnost Clarks Vehicle Conversions se sídlem v Doncasteru, která se úpravám lehkých užitkových vozidel věnuje již třicet let.

Prostor pro řidiče a jeho předního spolujezdce zůstává beze změny, ale nákladový prostor se dočkal zajímavé úpravy. Přímo za předními sedadly jsou umístěny proti sobě dva páry sedadel, mezi nimiž je stůl. Tato sedadla jsou vybavena bezpečnostními pásy a mohou sloužit i k přepravě cestujících. Vedle sedadel otočených po směru jízdy je v levém roku umístěno umyvadlo s tekoucí teplou vodu a nad ním je police s mikrovlnou troubou.

Za pevnou přepážkou oddělující prostor jídelny je umístěna toaleta s chemickým WC a samostatným umyvadlem s tekoucí teplou vodou. Vozidlo je mimo jiné vybaveno nezávislým topením a může se tak stát ideálním zázemím pro dělníky na menších stavbách.

Opel Movano je v současnosti na trhu ve své druhé generaci, jejíž prodej se například na českém trhu rozběhl v červnu roku 2010. Největší užitkový model německé automobilky je stejně jako v případě první generace dvojčetem Renaultu Master a je výsledkem společného vývoje obou automobilek, zatímco výroba probíhá u Renaultu ve Francii.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - shamal
25. 11. 2015 08:16
WC
Auto s hajzlíkem! To chci! Jenže je to anglický... To bude určitě splachovadlo na druhý straně.