Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Alpina B7. Ostrá řada 7 se začíná odhalovat

David Bureš
Diskuze (0)
Kombinace luxusu a rychlosti, to jde pracovníkům v Alpině vždy dobře. Aktuálně v Buchloe pracují na úpravě nejnovějšího BMW 7.

Nová generace BMW řady 7 se opravdu povedla, zákazníci žádající pekelně rychle svezení si ale na takovou verzi zatím musejí počkat. Ještě než jim takový model nabídne sama automobilka, nabízí se svým dílem společnost Alpina, dvorní úpravce bavoráků.

Velký sedan nazvaný BMW Alpina B7 se prozatím představuje na přiloženém videu, ve kterém naznačuje své schopnosti na závodní trati. Novinka by mohla debutovat na březnovém autosalonu v Ženevě.

O technice v útrobách zatím nic nevíme, předpokladem je ale využití poctivě vyladěného osmiválce biturbo z verze 750i, ve které dává 330 kW. Předchozí B7 mimochodem používala dvakrát přeplňovaný 4,4litrový osmiválec o výkonu 397 kW a točivém momentu 730 N.m.

Alpina se jako obvykle nezaměří jen na úpravu pohonného systému, ale také na vzhled, což potvrzuje i zamaskovaný vůz na videu. Nová bé-sedmička se dočká nového předního nárazníku nebo decentního spoileru a nového výfukového systému. Uvnitř můžeme čekat nový volant či přepracované obložení interiéru.

Také samo BMW pracuje na ďábelsky rychlé řadě 7. Taková verze podle dříve uniklého konfigurátoru nebude čistokrevným emkem – nebude se jmenovat M7, nýbrž M760Li. O její pohon se má postarat dvanáctiválec o dosud neznámém výkonu.

David Bureš
Diskuze (0)