Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Aston Martin Cygnet – Driftování v parkovacím domě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
Nejmenší model britské značky je sice především zbraní proti flotilovému průměru CO2, ale i s ním se dá užít trocha legrace při driftování.

Aston Martin Cygnet jako převlečená Toyota iQ neoplývá právě nadbytkem výkonu a pro driftování má nepříliš vhodně poháněna přední kola. I přesto s ním Christian Gebhart z německého Sport auta předvedl několik průjezdů dveřmi napřed na mokrém a řádně kluzkém povrchu krytého parkoviště.

V krátké přídí Cygnetu se ukrývá zážehový čtyřválec, který z objemu 1,3 litru poskytuje výkon 72 kW a točivý moment 123 Nm. Z 0 na 100 km/h tento Aston Martin akceleruje za 13,4 s, dosáhne maximální rychlosti 170 km/h a spotřeba paliva v kombinovaném režimu se pohybuje okolo 4,8 litru na 100 km.

Tým designérů pod vedením Marka Reichmana doplnil karoserii malé Toyoty o specifickou masku chladiče a zadní svítilny ve tvaru písmene C, které rovněž odkazují na sportovní kupé téže značky. Interiér, ač nezapře tvarové syntézy kabiny iQ, byl oproti městskému vozidlu z Japonska zušlechtěn, kupříkladu chromovými detaily.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (15)
24. 1. 2012 23:34
Re: Ne
Ferrari prodává tolik aut, že redukce emisí u entry modelů přínosná je. Bonus je, že je to v módě. Zatím se nezdá, že by honba za nižší spotřebou tahle auta kompromitovala, ale rozhodně jí neignorují.

Navíc se pohybuješ v cenových relacích, kde zákazník bez větších problémů v ceně vozu přispěje na pokutu za nadměrné emise. I tak není zanedbatelná. Jestli si dobře pamatuji pokuty, tak jedna California v roce 2015 představuje pokutu téměř 16 tisíc €. (Teď ignoruji zohlednění váhy ve výpočtu, řekněme, že California má průměrnou hmotnost.)
24. 1. 2012 23:19
Re: Ne
Protože to je móda.
Kdyby vylezli s tím, že nový model žere o dvacet procent víc, má o lit větši objem a azbestovou spojku, květákům by asi jeblo. Takže jsou radši cestou nejmenšího odporu, což je představení jednoho zeleného konceptu ročně a spousta slibů k tomu.
24. 1. 2012 22:55
Re: Ne
Automobilky mají možnost seskupovat se. Nemusí mít mezi sebou žádný jiný vztah - není to tedy omezené pro koncerny. A malé automobilky mohou žádat o výjimku.

Mimochodem, Mulsanne má vypínání válců. Ferrari také pracuje na spotřebě. Nejdou na to sice tak zostra jako mainstream a prémie, ale úplně to neignorují.
24. 1. 2012 20:09
Re: Ne
Me to nijak nevadi, jen je mi blizsi pristup Astonu, tot vse. No Exeo, tak to je vysmech zakaznikum, kor za tu cenu pri uvedeni, nevim jak moc se zmenila, takhle by se to presne delat NEmelo
Avatar - beibej
24. 1. 2012 19:43
nevidím drifty
co to zase vydáváte za drifty.... že někdo zatáhne v předokolce za ručku ještě fakt neznamená že driftuje.