Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Autonomní řízení v podání společnosti Bosch

Jan Mička
Diskuze (1)
Nebude to trvat moc dlouho a na silnice vyrazí autonomní vozy. Podívejte se, jak si takový systém představuje Bosch.

Přestože je na poměry lidských dovedností autonomní řízení ještě v plenkách, nebude trvat moc dlouho a skutečně nastanou situace, kdy budeme moci zmáčknout kouzelné tlačítko, sundat ruce z volantu a nechat vůz dojet do cílové destinace pouze na základě jeho vlastních možností.

Nissan už s takovým systémem laboruje dlouho, Audi A7 Sportback se bez řidiče dokonce prohánělo po okruhu a dálnici, a svou vizi nyní představila také společnost Bosch. Systém instalovala do vozu Tesla Model S, za volant posadil úspěšného mladého muže, který se bez moderních technologií neobejde, a poručila mu vydat se na letiště.

Ovládání je velmi jednoduché – stačí pouze zadat cílovou destinaci, určit, kolik kilometrů odřídí sám vůz a kolik řidič, a systém vypočítá, kdy bude autonomní jízda nejbezpečnější. V případě ukázky ve videu ustupuje lidský faktor na dálnici, lze nastavit zda, a jakým stylem bude probíhat předjíždění a podobně. Vůz sám upozorní na moment, kdy se řidič bude muset opět zapojit do řízení a podle navigace dojet do cílové destinace.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
1. 5. 2015 14:24
Stím autonomním řízením běžte do *
:no: >:-[] :no: