Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: BMW M135i není žádné nedochůdče

Roman Beránek
Diskuze (4)
Třídveřová verze druhé generace BMW řady 1 přináší i verzi s označením M. Nejedná se přitom v pravém slova smyslu o nástupce kupé 1M.

Zatímco BMW 1 M Coupé ukrývá ve svých útrobách techniku z větší BMW M3, nové M135i vychází více ze sériové verze. Také jeho třílitrový šestiválec se musí spokojit pouze s jedním turbem na rozdíl od dvou, která přeplňují předchozí jedničkové emko. Rozdílů najdeme ale víc. Chybí například diferenciál se zvýšenou svorností, na druhou stranu přibyly v nabídce adaptivní tlumiče a osmistupňová automatická převodovka.

Přestože je konstrukčně jednodušší, nemyslete si ale, že je M135i nějakým nedochůdčetem. Jeho 320 koní výkonu a 450 Nm točivého momentu se postarají o přílivy adrenalinu v bohaté míře. Zrychlení z nuly na stovku umí s osmistupňovým automatem za 4,9 s, s šestistupňovou manuální převodovkou mu to trvá o dvě desetinky déle.

BMW M135i má zaplnit mezeru mezi sériovými vozy a špičkovými verzemi jako jsou M3 a M5. Na rozdíl od nich se má také lépe hodit pro každodenní používání a v neposlední řadě má být levnější - a tedy dostupnější.

Video se připravuje ...

Roman Beránek
Diskuze (4)
Avatar - positivemind
8. 7. 2012 17:57
Re: "M" JAKO MAZEC
>:D :yes:
8. 7. 2012 17:52
Re: "M" JAKO MAZEC
Na blogu. Tady by to moc zvlčilo... >:D ;-)
Avatar - positivemind
8. 7. 2012 17:48
Re: "M" JAKO MAZEC
Neplánoval jsi odchod na prázdniny? :-)
8. 7. 2012 16:15
"M" JAKO MAZEC
Byly tu poměrně rozhořčené diskusní hlasy, že snad nová generace jedničky někomu nejde pod plakátový nos, že je to jen další bezduchá bavorská šunka pro ty, co si potřebují masírovat svá podměrečná ega a nedorostlé... vědomí, pro ty, co si zatím nevšimli nové genrace cee´du a itřicítky. Prosím, jsme svobodná společnost, i tyto dechberoucí žalmy mají právo na publikaci. Naštěstí jsou na světě ještě ti, kteří mají voko, před bavorákem se jim neklepou pubertální kolena, a auta neporovnávají prismatem rodné garáže.

No tak pro kolegy s přehledem snad jen krátký komentář směrem k hornímu modelu - :yes: :-!