Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Bugatti Veyron SS a takřka 400 km/h na běžné silnici

David Bureš
Diskuze (0)
Pro atak na svoji maximální rychlost nepotřebuje Veyron vysokorychlostní ovál. Stačí mu dostatečně dlouhá rovinka na běžné silnici.

Bugatti Veyron Super Sport je podle Guinnessovy knihy rekordů nejrychlejším sériovým autem světa. Rekordní rychlostí jel na speciálním vysokorychlostním okruhu Ehra-Lessien v Německu, nyní ale Veyron Super Sport v USA dokázal, že bezmála 400 km/h umí jet i na běžné silnici.

Veryon Super Sport dosáhl během akce Sun Valley Road Rally v americkém státě Idaho rychlosti 246,4 mph, což odpovídá 396 km/h. Přestože auto během sprintu na běžné silnici nedokázalo překonat magickou hranici 400 km/h, i tak se jedná o velice působivou rychlost. Vždyť zatímco rekordních 431,072 km/h jel Veyron Super Sport na širokém vysokorychlostním oválu, nyní zvládl rychlost 396 km/h na poměrně úzké silnici, jmenovitě na Highway 75.

Exemplář, který se akce zúčastnil, se oficiálně jmenuje Veryon Super Sport Pur Blanc. Jedná se o vůz, který byl vyroben v roce 2012 na zakázku amerického zákazníka Bena Chena. Specialitou automobilu je jeho bílo-černá karoserie. Základem je verze Super Sport znamenající výkon 1.200 koní (883 kW).

Bugatti v současnosti již pracuje na nástupci Veyronu. Walter de Silva, šéfdesignér koncernu VW Group, jehož je Bugatti součástí, potvrdil v rozhovoru s magazínem Top Gear, že novinka bude debutovat na přelomu let 2015 a 2016.

David Bureš
Diskuze (0)