Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jízda po chodníku může skončit i rvačkou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Aktivisté s Dimitrijem Čugunovem v čele mají za sebou pěknou řádku akcí, při nichž poukazují na bezohledné chování řidičů a zároveň se snaží je od dalších přestupků odradit.

Za snahou zkrotit bezohledné řidiče v Rusku za pomoci slušného jednání, videokamery a samolepek, na nichž bývá napsáno „Kašlu na všechny, jezdím, kudy chci“ stojí Dimitrij Čugunov, který s touto aktivitou začal v roce 2010.

Scénář jednotlivých akcí bývá poměrně jednoduchý. Aktivisté nejprve slušně požádají řidiče, parkujícího na nevhodném místě nebo jedoucího například jako ve videu po chodníku, aby přeparkoval nebo se zařadil mezi ostatní vozy v koloně.

Pokud takový řidič jejich prosby nevyslechne, pak může počítat se samolepkou na čelním skle a zveřejněním videa na YouTube. Jak dokazuje video, tak občas aktivisté narazí i na poměrně agresivní řidiče.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
14. 1. 2017 04:56
Podobným způsobem jsme odnaučili...
Podobným způsobem jsme před cca 10 roky odnaučili bezohledné parkování před jednotlivými vchody do dlouhého paneláku (staří lidé či lidé o holích a berlích, s kočárky apod. měli problém se dostat domů či ven) - lepili jsme na čelní sklo podomácku napsaná či vytištěná za použití škrobového lepidla a mělo to stejný efekt: odstranění trvalo dlouho a dotyční si podruhé nedovolili takto zaparkovat. Žádné žaloby se nekonaly, naopak se podařilo zajistit žluté vodorovné značení. Takže bude jedině dobře, kdyby se tu našli stejně odvážní mladí lidé ochotní bojovat za správnou věc, STOP HULVÁTSTVÍ !!!
14. 1. 2017 04:50
Re: Pání
Přesně tak, už aby to bylo, stejně arogantní, stejně bezohlední a stejně tupí "řidiči" se i tady množí jak králíci v Austrálii - a to především kvůli laxnosti a neschopnosti PČR i městské či obecní policie.
14. 1. 2017 04:48
Re: Ztracen v překladu
A naopak, někteří policisté oceňují pomoc, je to na několika videozáznamech.
14. 1. 2017 04:46
Re: Ztracen v překladu
Nemusiíš věřit, tam to tak praktikují - jsou slušní, požádají, když to řidič uzná, nic mu nelepí.

Lowkick: tímto reaguji na TVOU demagogii - ti kluci jsou v klidu, nikoho nenapadají (max. se po napadení nrání), pozdraví, vysvětlí chybu hulvátovi za volantem, požádají, aby se vrátil (odjel, přeparkoval), v takovém případě nic nelepí, ale poděkují - teprve když jde o arogantního ignoranta, tak nalepí nejdřív na pravou stranu a když to nempomůže, tak i na levou a u naprosto nepoučitelných dementů za volantem celou plochu. Tím ho dostatečně zdrží a někdy přivolají policisty, kteří na základě videozáznamu hříšníka pokutují. Ti pak mohou být rádi, že jim nesebrali řidičák a nezabavili auto (škoda!). Už aby to bylo i tady!
Avatar - beibej
3. 2. 2016 20:04
Re: u nás by padaly žaloby
jo ty mě taky pěkně se*ou.