Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: McLaren P1 + vrtulník + Spa = natáčení nové série Top Gearu

David Bureš
Diskuze (8)
Štáb televizního pořadu Top Gear byl přichycen na okruhu Spa-Francorchamps. Natáčel zde test hybridního hypersportu McLaren P1.

McLaren P1 je jedním z nové generace hypersportů, fanoušci automobilového průmyslu i novináři si od něj mnohé slibují. Názor na něj si už udělal slavný Top Gear, který tohoto konkurenta Ferrari LaFerrari a Porsche 918 Spyder otestoval na belgickém okruhu Spa-Francorchamps.

Natáčení vybraných záběrů si můžete prohlédnout na přiloženém videu. Pro potřeby natáčení štáb Top Gearu použil nejen profesionální Mercedes-Benz ML s kamerou na rameni, ale také vrtulník, to kvůli zajímavým záběrům ze vzduchu.

Jak už bývá zvykem, u natáčení určitě nechybí ani tajemný testovací jezdec The Stig, byť na videu není vidět. Ben Collins, který se pod bílou maskou skrýval do roku 2010, nedávno odhalil, že v současnosti existuje několik Stigů.

Na verdikt Top Gearu hodnotící McLaren P1, případně srovnání s konkurenty, si musíme ještě počkat, sama automobilka tvrdí, že model byl navržen tak, aby se stal nejlepším řidičským autem na světě. V souboji s konkurencí P1 zatím ztratilo na okruhu Nürburgring-Nordschleife, který objelo za sedm minut a čtyři sekundy. 918 Spyder je na tom se svým časem 6:57 mnohem lépe, čas LaFerrari zatím zveřejněn nebyl.

P1 debutoval na jaře v Ženevě, jeho výroba začala počátkem října, produkce bude omezena na 375 kusů. O pohon P1 se stará 3,8litrová V8 twin-turbo kombinovaná s elektromotorem. Celkový výkon tohoto ústrojí je 916 koní (674 kW).

Zatím není jasné, kdy se nová, již 21. řada Top Gearu začne vysílat. Spekuluje se už o tradičním vánočním speciálu, další díly by mohly následovat v lednu. Vedle McLarenu P1 bychom v nové sérii mohli spatřit i mikroauto Messerschmitt Tiger, Alfu Romeo Disco Volante nebo srovnání Lamborghini Aventador Roadster s Bugatti Veyron Vitesse. Moderátoři pořadu totiž byli zachyceni při natáčení s těmito vozy.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Ham.
14. 10. 2013 22:59
Pěkné,
ale jak má P1 zajet slušný čas na ringu, když jí stačí MLko s kamerovým ramenem. >:-[]
Avatar - gld
14. 10. 2013 21:26
Jumping the shark
Tak vám neviem, ale top gearu v poslednej dobe akosi dochádza para. Nedávno som dopozeral poslednú sériu a veru nič moc..ako by sa nešťastne inšpirovali tupou gýčovitosťou US verzie...veľa pompéznych skriptovaných blbostí a málo vtipu..
Avatar - šmoula nešika
14. 10. 2013 20:36
Re: Verdikt Top Gearu
:-)
14. 10. 2013 20:20
Verdikt Top Gearu
Alespoň preview verdiktu z Jeremyho účtu na twitteru:
"Right. The P1. Complete game changer. The next chapter in motoring. Speed like you simply would not believe."

Takže tak :-)

Na dotaz uživatele "Same room as the F12 or are we talking a different address?" zněla Jeremyho odpověď "You have no idea. Different league." :yes:
Avatar - flyboyeda
14. 10. 2013 12:30
Re: P1 mi je volná
špatně si identifikoval moji větu, jedná se o přání, které nemá žádnou informační hodnotu- ty jedna pozitivní duše :-)