Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster na projížďce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Podívejte se na oficiální video automobilky Mercedes-Benz, ve kterém se představuje nový SLR McLaren Roadster. Natáčení se neodehrávalo na žádném závodním okruhu, ale na běžné silnici a přeplňovaný osmiválec nedostal mnoho prostoru, aby se předvedl.

Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster je, stejně jako verze s pevnou střechou poháněn motorem 5,5 AMG V8 s kompresorem, který produkuje 460 kW (626 k) při 6500 ot./min a maximální točivý moment 780 Nm, který je k dispozici od 3250 po 5000 ot./min. Motor je spřáhnut s pětistupňovou automatickou převodovkou AMG Speedshift R. Automobil se pyšní téměř shodnými jízdními výkony jako kupé, což znamená, že zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,8 sekundy a maximální rychlost by měla být 332 km/h (což je pouze o 2 km/h méně než u verze s pevnou střechou). Kombinovaná spotřeba činí 14,5 l/100 km.

Aerodynamice otevřeného vozu byla věnována velká péče a tak má být možné v automobilu konverzovat i při 200 kilometrové rychlosti. Látková střecha je k dostání ve třech barevných variantách a její nově vyvinutý materiál poskytuje posádce dobrou ochranu za všech povětrnostních podmínek. Ovládání střechy je poloautomatické a tak pokud chce řidič střechu složit, musí ručně odjistit zámek, který jí uchycuje na přední okenní rám a lehce celou střechu odsunout vzad. O zbytek se postará během deseti sekund elektrický pohon.

Roadster nepřijde o aerodynamickou brzdu, karbonové kotouče brzd a dostane také zadní difuzor, který má zmenšovat vztlak na spodní části vozu a zlepšovat tak chování SLR McLarenu Roadster při vysokých rychlostech.

Otevřený Mercedes-Benz SLR McLaren Roadster se bude od září prodávat za 493.850 euro, což odpovídá více než 14 milionům Kč. Zatímco klasický Mercedes-Benz SLR McLaren se prodává za 435 tisíc euro, za otevřenou verzi žádá výrobce o přibližně 60 tisíc euro více.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/__Cp1BkfyHQ" style="auto"}

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - skejpa
27. 7. 2007 00:22
Re: možná tak ve snu
kdyz to prevadis na populaci tak to bude asi 100% :D ale kazdopadne je to pekny auto s nadhernym zvukem. ja bych ale bral pevnou strechu :)