Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes Sprinter dostal osmiválec od Lexusu, vznikl tím zběsilý autobus

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
Představte si, že vlastníte Mercedes Sprinter s 90 koni v minibusové úpravě a chcete více výkonu. Zvolíte chiptuning či jiný vůz se silnějším motorem? Ne, vyměníte diesel za benzinový osmiválec!

Jízda dodávkou je svým způsobem zábava. Máte jiný pohled na svět, obvykle musíte výkon dolovat z relativně malého dieselu a kormidlovat podvozkově jednodušší, ale robustní stroj. Jedna z nejlepších dodávek pak je Mercedes Sprinter, pokud ale máte variantu minibus s pouze devadesáti koňovým motorem, dost možná vám bude zásadně chybět výkon.

Taková věc se dá vyřešit různě, nejlogičtější řešení je takzvaný „beforemarket tuning“, tedy rovnou si v objednávce vozu zaškrtnout třeba variantu s třílitrovým šestiválcem. Pokud jste ale tak trochu šílenec, bude se vám líbit řešení ve videu. Pod kapotu se totiž dostal osmiválec od Lexusu.

Jak můžete vidět a slyšet, auto nejen že konečně jede jako z praku, ale také zní zlověstně, jako pořádný hot rod. Přitom se k vám blíží stále ta krabice na rozvoz dětí do školy.

Ondřej Chamilla
Diskuze (4)
19. 10. 2015 09:55
Re: Hm...
At se ti to libi nebo ne, do tezkyho auta je benzinovy atmosfericky motor uplne k nicemu. Protoze v nizkych otackach nema silu, pokud potrebujes vykon musis honit otacky, coz je ale zase vec ktera dost neprispiva komfortu jizdy. Takhle na videu s prazdnou dodavkou to vypada mozna dobre, ale kdyz ji nalozi lidma a zavazadlama, tak uz to takova parada nebude.
Avatar - tenterfield
17. 10. 2015 22:47
Re: Hm...
Nechceš tam narvat TDI od VW? S úúúúžasným softwarem? :-! >:-[]
Avatar - Machýrek
17. 10. 2015 20:40
Re: Hm...
Ale zvuk to ma paradni ;)
Avatar - Ada je zase tady
17. 10. 2015 20:05
Hm...
Takovému vozu by určitě víc slušil nějaký dieselový osmiválec, či dokonce dvanáctiválec. S dieselem se lépe jezdí! ;-)