Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Na kurz bezpečné jízdy přijel starým obytným téčkem. Podívejte se, jak se mu dařilo

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Na kurz bezpečné jízdy můžete vyrazit se kde čím. Třeba i téměř třicet let starým obytňákem, který se objevil na polygonu v Ostravě.

Centrum bezpečné jízdy Libros v Ostravě pravidelně zásobuje sociální sítě kuriózními příběhy a účastníky jejich kurzu bezpečné jízdy. Tentokrát se ale v akci objevilo vozidlo, které byste tu vážně jen tak nečekali.

Na ostravský polygon totiž přijel obytný Volkswagen T3 z roku 1990 dostavěný firmou Reimo. Auto prošlo kompletní renovací exteriéru i interiéru. Inspirací byl samozřejmě originální vzhled, vybrané věci si ale majitelé upravili podle vlastních potřeb. Nechybí kuchyňka s dřezem a vodou či úložné prostory pro osobní věci a kempování.

Model se vyráběl v letech 1979 až 1990 a letos oslavil čtyřicáté narozeniny od zahájení výroby. Jen připomeňme, že se jedná o poslední verzi Transporteru s koncepcí motoru vzadu. Vodou chlazený boxer umístěný pod podlahou zavazadlového prostoru se páruje s třístupňovou samočinnou převodovkou, pohání zadní kola a disponuje výkonem 64 kW. Ani dálniční tempo 130 km/h mu prý není cizí.

A jak si takové auto vedle během kurzu bezpečné jízdy? Na to už se můžete podívat ve výše přiloženém videu. Je to vskutku zajímavá podívaná!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme