Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nedovolené předjíždění se nemusí vyplatit

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
S nedovoleným předjížděním se na dálnicích setkáváme prakticky denně. Neviditelná ruka osudu však občas zasáhne lépe, než policie.

Stejně jako jinde ve světě jsou i české dálnice plné nedočkavců, kteří se nestydí přikročit k nedovolenému způsobu předjíždění, aby se na místo určení dostali třeba jen o pár minut dříve. A to i s vědomím, že náš bodový systém tyto případy postihuje uložením pokuty a přičtením sedmi trestných bodů.

Případ z následujícího videa se sice nestal na jedné z českých dálničních tepen, přesto by si z něj měli vzít někteří řidiči ponaučení. Pokus o „myšku“, který se nevyvedl, totiž skončil ztrátou kontroly nad vozidlem a nehodou, při které zůstalo bezvládně ležet na levém boku karoserie. Stejně jako my si jistě řeknete, že zásah „fyziky“ byl neúprosný a očekávatelný, o trestu za „zásluhy“ by se však dalo také uvažovat.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - skejpa
3. 4. 2014 13:31
odkaz na video
Nemáte někdo funkční odkaz na to video ?
30. 3. 2014 22:52
načo je volant?
vodič mal jednoznačne stiahnuť auto doprava - do odstavného pruhu a tam buď potiahnuť a dokončiť obiehanie alebo pustiť plyn... niekedy mám pocit že vieme brzdiť ale nevieme točiť volantom....

Avatar - m.z.
30. 3. 2014 16:58
Re: Jízda v levém pruhu
Tak, tak, opičák si měl hlavně uvědomit, že s takovým vrakem nemůže prasit. Kdyby měl brzdy (a hlavu) v pořádku, žádné drama by se nekonalo.
Avatar - milhauscz
30. 3. 2014 08:14
Tchaj-wan
Dodám, že video pochází z Tchaj-wanu. Už tu 3 roky žiju, takže mě to nijak nepřekvapuje. Tchaj-wanci jsou milí lidé, ale auta (autobusy, skútry, kola) řídí jak hovada :-(
30. 3. 2014 07:05
Re: Jízda v levém pruhu
Hlavně by si měl nechat seřídit brzdy, po sešlápnutí pedálu jde okamžitě do smyku.