Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Opel Zafira Tourer – Jízda s novou generací MPV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Podobu třetí generace Zafiry odhalil Opel již v květnu, ale výstavní premiéra se odehrála až v polovině září na IAA.

Nová Zafira dorostla až k hranici dospělých MPV. Její délka 4,66 m se mezigeneračně zvětšila o 20 cm (!), podobně dramatický růst zaznamenáváme i na podvozkových mírách. Rozvor náprav se posunul od 2.703 mm k nynějším 2.760 mm (+ 57 mm), rozchod kol vpředu teď měří 1.584 mm (+96 mm), vzadu pak 1.588 mm (+78 mm).

Koncepce uspořádání interiéru vychází z osvědčených řešení u dvou předchůdců, ale došlo i na několik inovací.Variabilní sedadlový systém Flex7 dnes zahrnuje trojici samostatných sedadel místo lavice ve druhé řadě a dvě sedadla ve třetí řadě. Sedadla ve druhé řadě je možno v podélném směru individuálně posunovat v rozsahu 210 mm.

Při uvedení na trh dostane Zafira do vínku dva zážehové a tři vznětové motory. Zážehová škála je prozatím tvořena čtyřválci 1,4 Turbo (88 kW) a 1,4 Turbo (103 kW).Vznětová sází na tři výkonové verze motoru 2,0 CDTI s 81 kW, 96 kW a 121 kW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - jozephko
22. 9. 2011 17:49
Dúfam, že nebude mať veľkú nadváhu
Dúfam, že nová Zafira nebude mať veľkú nadváhu tak ako ju majú všetky Ople v posledných rokoch - od Corsy až po Insígniu. Exteriér je zvyčajne o dosť väčší ako u konkurencie, ale v interiéru je to bohužiaľ naopak. Výsledkom je slabá pružnosť motorov a vyššia spotreba. Taká Astra, hoci je o 20 čísel dlhšia ako Golf, ponúka pre posádku menej miesta. Opel tak typicky americky plytvá priestorom.
Inak Zafiru som vždy považoval za etalón triedy, a verím, že to tak aj ostane.