Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel ve Frankfurtu: Ve jménu variability

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Stánek Opelu na letošním frankfurtském autosalonu hostil čtyři světové premiéry. Zatímco vzhled tří nových automobilů; Astry GTC, Zafiry Tourer a Comba německá automobilka už dříve odhalila, podoba čtvrtého vozu zůstávala neznámá.

Nakonec ze z něho vyklubal 380 kilogramů vážící koncept RAK e, malý elektromobil se stokilometrovým dojezdem a futuristickým designem. Podle vyjádření automobilky není vyloučená ani možná sériová výroba – vše závisí na poptávce a ohlasech veřejnosti.

O pozici hvězdy stánku se přetahovaly dva modely: Třetí generace MPV Zafira, nově s přívlastkem Tourer a třídveřová Astra GTC. Astra GTC není pouhou třídveřovou Astrou, nabízí totiž například nové řešení podvozku.

První exempláře modelu Zafira Tourer dorazí na evropský trh začátku roku 2012. Stávající Zafira nekončí, Opel ji bude dál nabízet jako nízkonákladovou alternativu. Astra GTC nabídne nejen širokou nabídku motorů od 74 do 132 kW, ale také solidní zavazadlový prostor o objemu 370 litrů. Top verze OPC by měla přijít příští rok, výkon se bude pohybovat kolem 320 koní.

Čtvrtou novinkou je nová generace modelu Combo, vycházejícího nově nikoliv z Corsy nýbrž z Fiatu Doblo. Ložná plocha nového Combo v užitkovém provedení nabídne objem 3.800 litrů s krátkým rozvorem (2755 mm) a 4.600 litrů s dlouhým rozvorem (3105 mm). V nabídce budou čtyři motorizace, pěti či sedmimístné osobní provedení a dvojí výška karoserie. Prodej nového Opelu Combo se má rozběhnout na podzim letošního roku.






Aleš Jungmann
Diskuze (0)