Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Pekelný Volkswagen T1 se 7,7litrovým osmiválcem Chevrolet

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Na první pohled působí tento Volkswagen T1 z roku 1963, že jej jeho majitel přetížil a on nyní díky svému nadměrnému nákladu táhne břicho po zemi, ale ve skutečnosti je to úplně jinak.

Volkswagen T1 je ve skutečnosti totiž jen skořápkou, ukrývající extrémní stroj, který odhalil kameraman kanálu 1320 Video během akce No Mercy 7 pořádané začátkem loňského října na South Georgia Motorsports Parkway.

Řidič, majitel a stavitel v jedné osobě, který se představil jako Mike, odhalil, že pod karoserií populární německé dodávky se ukrývá rám postavený během dvou dnů, jehož přední část i s nápravou a posilovačem řízení má pocházet z Chevroletu Astro.

Na svépomocí vytvořeném rámu je pak prakticky ihned za přepážkou oddělující kabinu od původně nákladového prostoru uložen osmiválec o objemu 7,7 litru, který původně poháněl loď.

Big block údajně disponuje výkonem 432 kW (587 k) a dalších 110 kW (150 k) mu krátkodobě poskytuje vstřikování rajského plynu. Poháněna jsou samozřejmě jen zadní kola, která jsou usazena na nápravě, jejímž původním uživatelem byl Lincoln Continental.

Mike používá tento extrémní stroj, jehož stavba trvala šest týdnů, v běžném každodenním provozu a uvádí, že sprint na čtvrt míle s ním zvládne za 12,20 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
17. 1. 2017 11:53
Poznam...
Podobne "vynuningovali" v ktorejsi casti (Ashes Challenge) TopGear Ford Transit: do kufra mu vrazili daky motor z Jaguaru, a Transit potom v sprinte potom predbehol daky pretekarsky pickup...
Avatar - 4hill
17. 1. 2017 08:33
To je
nechutnost..Podobným způsobem narveš do dodávky cokoliv..