Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Prý, že je nesmrtelný jen Hilux. Podívejte se na nerozbitné Volvo 850!

David Bureš
Diskuze (8)
Švédské automobily jsou proslulé svojí vysokou bezpečností. Tu si přitom udržují i po letech.

Volvo proslulo svým důrazem na bezpečnost svých automobilů. Ta se přitom ani po letech nezhoršuje, jak dokazuje přiložené video. V něm si totiž stařičké Volvo 850 z devadesátých let poradí s opravdu různě tvrdými ranami.

Ty si na něj přitom nepřipravili autoři oficiálních testů typu Euro NCAP, ale partička z jednoho holandského vrakoviště, která se vůz snažila zničit různými druhy nárazů – čelní srážkou, skokem do jiného auta nebo převrácením.

Bytelný kombík ale všechny nástrahy zvládl a i navzdory tvrdým srážkám zůstal v provozuschopném stavu. Tuhost konstrukce navíc dokazují okolní vozy, které při srážkách s volvem ve většině případů přišly k výrazně větší úhoně než on sám.

Jestliže Volvo 850 pochází z doby, kdy se výrobce snažil primárně snížit následky nehod, dnes už je v tomto ohledu dál. Automobilka se specializuje už na předejití samotné srážky. Bytelnou konstrukci tak doprovází stále více elektronických pomocníků, díky nimž se volva mají nehodám vyhnout. Výrobce chce dokonce do roku 2020 dosáhnout toho, že v jeho vozech při nehodě nikdo nezemře a dokonce ani nebyl těžce zraněn.

David Bureš
Diskuze (8)
15. 9. 2016 08:37
Re: V90
K nerozbitnému Volvu 850 mám tento příběh kamaráda z autoopravny : paní ťukla s nějakým autem z boku do zadního kola tohoto Volva. Jen trochu a tak šikovně, že dokonce nebylo žádné poškození karoserie ani kola, jen do pneumatiky. Ale kolo trošku nakřivo. Ohnuté rameno, z nějaké lehké slitiny (asi z bláta nebo z chlebového těsta). Rameno má takovou dlouhou část, která je přes celou šířku auta a vedle ní jde zase to z druhé stany a jsou spojena. Takže poškozená obě ramena. Škoda tehdy (rok cca 95-96) +/- za 85 000 Kčs. ( V 0:37 - 0:38, když jde auto přes boudu, jsou ty dlouhé části zadních ramen krásně vidět, jak vedou napříč auta před nádrží.)

Pravda, nikdo neutrpěl na zdraví. :yes: :-! Ale rozbitý to bylo. >:D
Avatar - lamal
14. 9. 2016 19:03
Re: V90
myslim ze islo o bezpecnost ako taku, tuhost kasne je brutalna na tu dobu, stlpik riadenia bocne a stlpky alebo palubka sa takmer nepohla po vsetkych narazoch a tak isto aj priestor pre nohy inak by tam kaskader nesedel normalne... to ci to natocil na 1x je vec druha o tom to video nieje... tak isto tie napravy co zniesli to je tiez vykon auto pri tom slo rovno nemalo nijako vyosene kolesa
14. 9. 2016 00:24
Re: V90
Nechtělo by se mi po každé té ráně káru znovu zprovozňovat.

Fakt se najde někdo, kdo věří tomu, že bez šáhnutí to po každém ukázaném crashi pojede ? ;-\
13. 9. 2016 23:27
V90
Ted to zkuste s novou V90. Vůbec bych se nedivil, kdyby nenastartovala už po prvním nárazu >:D
13. 9. 2016 22:57
Re: proc to blbe zkracuje odkaz ???
Akorát debilní video z YouTube