Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Range Rover Evoque Cabrio se již testuje na Nürburgringu

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
Je opravdu podivné sledovat SUV křížené s kabrioletem, jak se v plném tempu prohání po Severní smyčce Nürburgringu. Range Rovero Evoque Cabrio by měl zamířit do prodeje příští rok.

Pokusy o vysoké vozy s otevřenou karoserií obvykle nedopadají dobře, pokud se nejedná o čistokrevné offroady, ostatně vzpomeňme si na Nissan Murano CrossCabriolet či Chrysler PT Cruiser Cabrio. Nyní se ale do podobných vod rozhodl vstoupit Land Rover s modelem Range Rover Evoque Cabrio, přičemž právě finišují testy vozu.

Jeden z prototypů byl natočen na Severní smyčce Nürburgringu, kde se proháněl docela ostře. I takovýto vůz tak prochází zátěžovou zkouškou na nejtěžším okruhu světa. Vůz se představil jako koncept v roce 2012 a sériová varianta má přijít do prodeje příští rok.

Automobil má vypadat jako třídveřová varianta, ale místo pevné střechy očekávejte plátěnou. Pod kapotou se pak mají nacházet stejné agregáty jako u současného faceliftovaného Evoque. Dle Land Roveru se jedná vůbec první kompaktní SUV kabriolet na světě.

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
8. 8. 2015 10:43
SUV carbrio
Dobry den, ja bych prosil jedno tridverove SUV, potreboval bych to jako cabrio a melo by to stat minimalne 1,5, dva mega ... ale melo by to ve skutecnosti bejt siroky, kratky, uvnitr dost maly a neprakticky. Jinak jsem uplne normalni. Dekuju.
...kam ten svet speje... :-!
Avatar - hedvin
7. 8. 2015 20:05
Re: Kombinace
Nemusí, ale u těch pravověrných offroadů střechu nenatáhne sličná blondýna za půl minuty. U evogue to bude jistě velká část kupujících a ty nebudou chtít nasazovat střechu jak plachtu na kamion
7. 8. 2015 19:47
Re: Kombinace
A kabriolet musí mít střechu na tlačítko (jedno)?
Já myslel, že podstatná je možnost jet s větrem ve vlasech:)
7. 8. 2015 09:08
Re: Kombinace
Upřímně bych se o prodeje Evoque cabrio vůbec nebál. Naopak se mi to zdá jako použitelná kombinace a kdo jinej než LR by to měl zkusit ;-) :yes:
Avatar - eXp10it
6. 8. 2015 22:29
Pt
PT cruiser v cabriu nevypadá špatně, však to taky není žádné SUV a výšky zase nijak extra nepobral a na rozdíl od evoqu dává alespoň nějaký smysl...