Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Samovolné zrychlování Toyoty zdokumentováno kamerou

Michal Fokt
Diskuze (68)
Kamera na jednom americkém domě zachytila situaci, kdy Toyota Highlander svévolně akcelerovala, což skončilo havárií. Hned dvojnásobnou.

Kauza "unintended acceleration", kdy vozy značky Toyota kvůli použití vadných, zasekávajících se plynových pedálů (od amerického výrobce mimochodem) samovolně zrychlovaly, se stala tím největším škraloupem na pověsti solidnosti a spolehlivosti této japonské značky v její dosavadní historii. Za situaci se dokonce omlouvala v Americe i japonská vláda, Toyota zastavila prodej osmi modelů a následovala svolávací akce, pokuty a žaloby zákazníků. A aby toho nebylo málo, následovala další pedálová kauza, tentokráte se týkající koberečků, které mohou pohyb pedálu omezit.

Jedná se už o čtyři roky starou záležitost a všechny problémy by měly být vyřešeny, na Youtube se však objevilo nové video s lednovým datem vložení, které dokumentuje jeden takový případ. V komentáři autora není zmíněno, kdy se událost stala, ale nezdá se pravděpodobné, že by někdo po takové době zveřejnil videozáznam. Pokračují snad problémy? Autor videa nicméně tvrdí, že mu Toyota odmítla reklamaci uznat...

Video ukazuje, že vůz opravdu přidává plyn samovolně, v opačném případě by musel auto řídit zdrogovaný lidoop, ale už od samého počátku této kauzy mi stále vrtá v hlavě, proč řidiči dotyčných aut v dané chvíli prostě nesešlápli brzdový pedál, jenž by sílu motoru hravě překonal. Pokud řidič dokázal přeřadit z D na R, musel brzdu sešlápnout a pak už by stačilo jen zvolit P.

Michal Fokt
Diskuze (68)
15. 4. 2013 17:19
Toyota Higlander ...
... crashing into house. Mužete mi prosím pane Fokt sdělit, z čeho usuzujete na samovolné zrychlování? Ani z názvu videa to není nějak jasné. Nebo jste si to vycucal, napsal článek a máte na týden vyděláno? Kdysi bylo velmi populární video s Octávií otčenou na střechu při vjezdu do nějakého dvora. Taky samovolně zrychlovala? Nebo náš pan prezident pravdu, když mluví o novinářích jako o píp, píp, píp, píp a píííííííííp >:D
14. 4. 2013 09:44
kl
Vsetci ste mudri jak boty... toto je diskusia, niemiesto pre vylievanie zialu psychicky nestabilnych
Avatar - eXp10it
13. 4. 2013 21:36
Co to je za video
Jako asi jednou by šlo pochopit že nechtíc zařadil tu zpátečku. Ale dvakrát? Proč přeskočil 3× N, proč nestál na brzdě, proč kroutil tím volantem co to je???
13. 4. 2013 12:16
Re: Jsou horší problémy než Amíci co neumí řídít
V popisku se píše něco jako, že auto šlo dostat pod kontrolu pouze užitím voliče převodovky. >:D
Avatar - Rubb
13. 4. 2013 09:45
Re: Jsou horší problémy než Amíci co neumí řídít
Až na tu malou skutečnost, že americký úřad NHTSA si od doby krize záměrně vybírá spory se zahraničními automobilkami... proč asi že. V poslední době už si vzal na paškál i Hyundai a jiné [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] No comment NHTSA... :no:
Tento úřad by se mohl jmenovat Jak Zachránit Americký Automobilový Průmysl >:-[] nejlépe pomlouváním ostatních... 8-s
Jinak k samotnému videu se nebudu ani vyjadřovat... Ona ta Toyota ještě i sama řadí vpřed a vzad, aby napáchala co nejvíce škod mírumilovnému americkému lidu >:D