Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Šéf Aston Martinu osobně představuje nový Vanquish

David Bureš
Diskuze (7)
Nový Aston Martin se americkým zákazníkům poprvé představuje na výstavě Pebble Beach Concours d'Elegance.

Generální ředitel automobilky Aston Martin Ulrich Bez americkým zákazníkům osobně představil nový model Vanquish. Na prezentaci britského vozu se objevil exemplář v azurově modré karoserii s karbonovou střechou.

Při snaze o nastartování auta Bez okolostojící rozesmál, nemohl totiž najít klíček od auta. Pod kapotou Vanquishe pracuje vidlicový dvanáctiválec o objemu 5935 cm3 s variabilním časováním ventilů. Motor poskytuje výkon 427 kW (581 k) při 6750 min-1. Vrchol točivého momentu 620 Nm leží v 5500 min-1.

O dvanáctiválcovém motoru šéf Astonu Martin prohlašuje, že je za normálních okolností velice jemný. Jakmile je ale agregát vytočen do vyšších otáček, přichází (jak Bez sám říká) hodně vzrušení.

Automobil bude prodáván ve dvou provedeních. Standardně bude dvoumístný, za příplatek nabídne konfiguraci 2+2. Nový Vanquish je postaven na stejné platformě VH jako většina současných Astonů. V karoserii je použit hliník, hořčík a karbonový kompozit.

Na americkém trhu bude Vanquish stát 279,995 dolarů (cca 5,7 milionu korun). První exempláře k zákazníkům dorazí na začátku příštího roku.

David Bureš
Diskuze (7)
20. 8. 2012 21:59
Re: Modrá zabils
Řekl bych, že tady se nekoukáme na nějak odbytou prezentaci, ale naopak na mistry svého oboru, v neformálním prostředí v šortách a klobouku, uvolněné vysvětlování pocitů z auta či designových postupů, nedivil bych se moc, kdyby i ty klíče zapadaly do scénáře (byť osobně si myslím, že ne)...

Barva je jasná, tahle auta se prodávají pomocí emocí, musela být cílená s ohledem na přání tamního trhu, stejně jako když nedávno do Číny dovezli velice elegantní Astony s pozlacenými prvky. Za těch 5 mega prostě zákazník dostane to, co se mu líbí... ;-)

A ten zvuk je božský, snad si jednou budu moct pořídit alespoň ojetý, protože než vůbec budu moct vydělat na nějaké takové auto, tak EU V12 pohřbí, nakonec možná budeme rádi za boxera od Subaru, protože všechno ostatní budou superturbo dvoj a trojhrnky... :no: :no:
20. 8. 2012 10:19
Re: Modrá zabils
nebudem komentovat prezentaciu ani blesky nad Tatrami :-)
Takze podme k tej farbe, no ta je na tomto aute naozaj nechutna :no: :no: :no: :no:

ale aj tak by som to auto bral >:D
Avatar - Pekelná Micinka
20. 8. 2012 00:07
Re: Modrá zabils
Aá, koukám, že nad tatrou sa blýská... někdo neumí bez smajlíků nebrat věci tolik vážně. Nejde o Beze, ale o ten styl prezentace, plus Aston v té modré... no věc osobního vkusu.
19. 8. 2012 12:12
Re: Modrá zabils
Tento príspevok je perverz. Ten nemecký kovboj kedysi riadil vývoj Porsche 911 Turbo alebo Carrera 2.7 RS a firmu Aston Martin priviedol k historickým úspechom.
Avatar - Pekelná Micinka
19. 8. 2012 11:44
Modrá zabils
Německej koboj představuje americkým zákazníkům britský vůz. No to je perverz. A automobilka sídlí v Gaydonu... 8-s