Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Šílený trik! Salto vzad přes formuli

David Bureš
Diskuze (2)
Přeskočit rychle jedoucí formuli je velice odvážný nápad. Zvlášť s ohledem na to, že se přitom rozhodnete udělat salto. A co víc, salto vzad.

Šampionát elektrických monopostů Formule E se letos jede teprve v druhém ročníku, jedná se tedy stále o novou disciplínu, která má jen zlomek fanoušků proti tradiční Formuli 1. Jak ji více zpropagovat? Řešením může být virální video s šíleným trikem.

A přesně takové video vzniklo, protože přiložený snímek má velkou šanci, aby začalo rychle kolovat po internetu a obletělo celý svět. Proč videu tak věříme? Protože ukazuje něco opravdu šíleného! Bývalý závodní gymnasta a kaskadér Damien Walters se v něm rozhodne přeskočit jedoucí formuli, a to ne obyčejným skokem, ale saltem. Jakoby toho bylo málo, salto provede vzad, aniž by na monopost viděl.

Zda se salto vzad Waltersovi povedlo, nebudeme prozrazovat, na to se podívejte sami v přiložených videích. První vedle samotného skoku ukazuje přípravy na něj, druhé je pak 360° video umožňující změnit úhel pohledu na celý trik. Odhalíme však, jak se tento kaskadér účinkující třeba ve snímku Captain America: První Avenger na celý trik připravoval.

Walters si kaskadérský kousek nejprve několikrát vyzkoušel nanečisto, když salto vzad prováděl vedle jedoucí formule. Při těchto zkouškách si uvědomil, že nutností je bezchybné načasování; nejenže nesmí vyskočit moc pozdě, ale také nesmí vyskočit moc brzo. V prvním případě by ho formule přejela, v tom druhém by při do skoku narazila do její zadní části, což by také vedlo k těžkému zranění. To už ale celodenní trénink skočil a bylo čas vyzkoušet celý trik na čisto. Zvládl ho?

David Bureš
Diskuze (2)
19. 4. 2016 22:53
Re: Nic noveho pod sluncem
Salto nie je ako salto ty v tom nevidiš rozdiel???
Avatar - Bully_
19. 4. 2016 20:00
Nic noveho pod sluncem
Salto pres jedouci auto pred nejakou dobou predvadel dalsi podobny profesionalni kaskader, v nemecke TV show Thomase Gottschalka. Nazivo a pred miliony televiznich divaku se behem tohoto vykonu dozivotne zmrzacil, prerazena krcni pater.