Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Sprint 0 až 100 km/h. Jaguar XF vs. Škoda Superb. Skoro dvousekundové zpoždění!

Martin Machala
Diskuze (301)
Napsali jste si o naše vlastní měření zrychlení z 0 na 100 km/h, zařazujeme tedy do naší metodiky! A poprvé zkoušíme na vznětové dvojici Jaguar XF a Škoda Superb.

Video se připravuje ...

Abych byl přesný, z vašeho čtenářského pohledu byl úplně prvním srovnávacím testem „vybaveným“ naším vlastním měřením akcelerace souboj BMW 7 a Jaguaru XJ, ne vždy ale při publikování článků dodržujeme časovou posloupnost. Srovnání Škody Superb s Jaguarem XF ve skutečnosti proběhlo ještě před luxusnější bitvou, disciplínu 0 až 100 km/h jsme si tak poprvé vyzkoušeli na mladoboleslavském liftbacku a anglickém sedanu.

Na klasický srovnávací test těchto modelů se můžete těšit už tento pátek, ještě před tím se ale podívejte na video, jak se škodovce a jaguaru povedlo zrychlení z 0 na 100 km/h. Měření probíhalo na klasickém místě našich srovnávacích testů, tedy na letišti kousek od Mnichova Hradiště, jako vždy jsme používali redakční Racelogic.

A jak to celé dopadlo? S dovolením vás odkážu na video, nicméně prozradím, že továrním hodnotám 7,7 s (superb) a 8,1 s (jaguar) jsem se přiblížit nedokázal. To jste ostatně určitě pochopili už z titulku…

Martin Machala
Diskuze (301)
24. 5. 2016 21:49
Re: Třídy
nemyslím, že to myslel ironicky
Avatar - white label
24. 5. 2016 18:16
Re: Třídy
Slovo "ironie" ti asi nic moc neříká... :*) ;-)
24. 5. 2016 12:48
Re: Třídy
A léčíš se s tím někde?
Superb, který je postavený na platformě golfu a v základní verzi je s motorem 1.4 se může porovnávat maximálně tak s novým Mondeem, nebo Passatem. Jaguar je značka a XF je perfektně vyvážený s výborným podvozkem, nabízí se i s motorem V8 a je hliníkový. Tam kde Superb končí, tak tam XF teprve začíná. A hlavně Superb je pořád jenom Škodovka
20. 5. 2016 13:49
Re: Šneci
Spojka a manuální převodovka dostanou IMHO na zadek víc.
Avatar - AUDIRS6
20. 5. 2016 12:56
Re: Teda Martine...
to sa ti len zdá. ;-)
Prevodovku myslím dal do "S"ka, ale rozbeh bol bez brzdy. To len kazde auto najskor trosku zavrci, kym sa pohne. A zrovna ten Jag sa pohynal dost vlazne.
Keby fakt dal brzdu a plyn do tych aspon 2500rpm a potom odbrzdil, tak to musi byt o minimalne sekundu menej. Niekto tu v diskusii to tiez vdaka nam zistil a uz aj vyskusal a ze je to fakt rozdiel... ;-)