Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: SUV Maserati Levante zachyceno při testech, maskuje se důkladně

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Vypadá jako zvýšené a rozšířené Maserati Ghibli, ve skutečnosti se však jedná o testovací mulu nového SUV Levante. Nyní byl vůz zachycen na videonahrávku.

Již začátkem roku 2016 se má objevit první SUV značky Maserati, model Levante. Nyní probíhají finální testy podvozku na okruhu Nürburgring Nordschleife a právě na benzince u této slavné trati byla zachycena mula vozu, která používá rozšířenou a zvýšenou karoserii sedanu Ghibli.

Levante se stane globálním modelem prodávaným jak v Evropě, tak v USA a Číně. Pro značku by to mohl být zcela nový začátek, jak se o tomto počinu vyjádřil v rozhovoru pro britský Autocar marketingový ředitel značky James Cowan. Automobil by měl pomoci Maserati dosáhnout svých cílů, které znějí 75.000 ročně prodaných vozů do roku 2018.

Pod kapotou Levante se objeví dvakrát přeplňovaný šestiválec i osmiválec, tedy motory známé například z Quattroporte. Nebude samozřejmě chybět ani třílitrový turbodiesel. Všechny motory budou posílat výkon na kola skrz osmistupňový automat. Později se objeví také plug-in hybridní varianta.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)