Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Takto vzniká dakarský speciál Tatra kousek po kousku

Jan Mička
Diskuze (3)
Vývoj závodních speciálů není otázkou pouze několika týdnů, konečná montáž už pak ale oproti tomu vypadá jako hračka. Podívejte se, jak vznikal dakarský speciál Tatra Phoenix Jaroslava Valtra.

Tatra Phoenix stáje Tatra Buggyra Racing byla vůbec nejúspěšnějším vozem s ryze českou posádkou na letošním Dakaru. Na začátku bylo znát, že si pilot Jaroslav Valtr musí všechno pořádně osahat přímo v ostrých podmínkách nejtěžší rallye světa, netrvalo ale dlouho a společně s Josefem Kalinou a Jiřím Strossem vystoupal mezi elitu. Výsledkem bylo osmé místo v celkovém hodnocení, byť s pořádnou dávkou pachuti způsobenou oboustranným rozvázáním poměru s týmem takřka ihned po návratu z Jižní Ameriky.

Vývoj a výroba tak úspěšného speciálu, jakým je právě Tatra Phoenix, není záležitostí na jedno odpoledne, když ale máte všechny díly pohromadě, konečná montáž není tak náročná. Závodní tým z Roudnice nad Labem zachytil všechno na časosběrnou kameru a vy díky tomu můžete sledovat, jak vzniká závodní vůz takřka kousek po kousku. Pro úplnost doplníme, že sestavení vozu zabralo asi měsíc.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - Barry Lyndon
12. 2. 2016 17:00
Re: zajímavé, co ti člověci dělají
při vší úctě ke stáji Buggyra by mě na takové pozici byla škoda. Byl jsem zkonstruován pro jiné účely...
12. 2. 2016 15:35
Re: zajímavé, co ti člověci dělají
To vypadá, že byste mohl jít do Buggyry dělat technika >:D
Avatar - Barry Lyndon
12. 2. 2016 10:53
zajímavé, co ti člověci dělají
například proč dali všechny ty vzdušníky co možná nejvýše a co možná nejvíce dopředu. Zřejmě aby co možná nejvíce zvýšili a na přední nápravu přesunuli těžiště vozidla....