Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: V Rusku kromě chodníků solí také vozy a chodce

Jan Mička
Diskuze (14)
Zima se blíží, chodníky a vozovky mohou být již po ránu hladké, do ulic vyjíždějí vozy s posypovým materiálem. Na východě mají vlastní způsob.

I sebemenší česká města bývají většinou vybavena technikou pro odklízení a údržbu silnic v zimním období. Praktickým pomocníkem jsou přitom malé sypací vozy, které mohou jezdit i po chodnících. Nechce se nám věřit, že zrovna v Moskvě by nebyli schopni takovou techniku pořídit, přiložené video však mluví za vše.

Na co těžkou techniku, když se tři mládenci na korbě nákladního vozu postarají o posolení všeho, co jim přijde pod ruku. Mimo pár hrstí technické soli, která se čirou náhodou dostane i na chodník, spočinulo velké množství také na vozech zaparkovaných u kraje vozovky. O štěstí může hovořit i jeden z chodců, který se hrsti soli vyhnul jen s malou rezervou.

Jan Mička
Diskuze (14)
3. 12. 2013 13:59
Tam vsjo
vazmožno!
3. 12. 2013 10:23
Re: zaujimalo by ma ako odhrnaju dialnice
Zakerna pripominka >:-[]
Avatar - šmoula nešika
2. 12. 2013 23:29
Re: zaujimalo by ma ako odhrnaju dialnice
Tvoje oblíbené stránky vždycky stojí za to... >:-[]
Pamätáš? [odkaz] >:D
Avatar - šmoula nešika
2. 12. 2013 23:18
Re: Sol je dobra
... a civilisty okolo.
Avatar - woody-alien
2. 12. 2013 22:40
Re: Sol je dobra
Mně to připomnělo dobu, kdy jsem dělal v Praze civilku. Ten den byla ráno sněhová kalamita, Leninka (Evropská) byla téměř neprůjezdná, prostě konec. Během dopoledne začlo pálit slunce a všechen sníh postupně roztál. Roznesl jsem poštu a kolem poledního čekal na Kulaťáku na tramvaj. Najednou přifrčela Multikára s chlapíkem na korbě, vzala to po kolejích podél nástupního ostrůvku a maník nás všechny na zastávce obšťastnil lopatou písku do bot. Jo, instrukce se maj dodržovat bez ohledu na počasí. >:D