Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Velmi blízko nehodě na Nürburgringu

Jan Mička
Diskuze (18)
Obkroužit si pár kol na Severní smyčce je snem nejednoho motoristického fanouška. Zelené peklo však může představovat velké nebezpečí. Pro těchto pár řidičů nakonec vše dopadlo dobře. Zatím.

Severní smyčka Nürburgringu je právoplatně považována za jednu z nejobtížnějších silnic světa. Automobilky se zde sjíždějí testovat prototypy nových vozů, aby je vystavili prakticky všem situacím, se kterými se můžeme v běžném provozu setkat.

Více než dvacet kilometrů dlouhý závodní okruh však poskytuje i něco navíc - track days. Soukromníci z celého světa se sem proto sjíždějí, aby mohli naplno a beztrestně vyzkoušet potenciál svých vozů. Občas se ale vše nevydaří podle plánu a zprvu zábavná jízda může skončit nepříjemnou nehodou nebo dokonce zraněním. Aktéři v přiloženém videu byli od něčeho podobného velmi blízko. Naštěstí se však obešli bez pomačkaných plechů a vyhnuli se velkým taxám za odtah a opravu svodidel.

Jan Mička
Diskuze (18)
Avatar - flyboyeda
26. 8. 2013 19:02
Poslední záběr jasně ukázal ,
že Cayman má mnohem lepší těžiště a rozložení váhy než 911 :-)

Cayman bez problémů a 911 s problémy
26. 8. 2013 10:10
Re: ach ta zakruta
Nej bylo to Subaru který do tý zatáčky ani nedojelo >:D
26. 8. 2013 10:07
Re: Jedna chyba....
V téhle zatáčce je jeden zásadní problém a to ten, že její vrchol je v podstatě v horizontu, pokud přesně v tomhle místě člověk zatočí s takhle lehkým autem ve 200km/h auto lehce nadskočí a stočením volantu do zatáčky se přenese váha na pravou stranu auta a lehký zadek se začne klouzat.
Řidič nestihl dát kontra volantem a pak to šlo raz dva..

Sám bych si tuhle trať jednou rád projel ale dřív než se rozhodnu sešrotovat si auto jako většina lidí na těhle videích, raději se nejdřív naučím všechny její úskalí..a že jich je hodně..
Avatar - JDM
24. 8. 2013 21:37
Jedna chyba....
[odkaz]
Avatar - JDM
24. 8. 2013 21:33
Re: ach ta zakruta
jojo tomu říkám pan řidič.. od dorazu k dorazu 3x za vteřinu je pecka :yes: :yes: :yes: