Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volvo XC90 a drsný crash test. Americký masakr malým přesahem.

Ondřej Chamilla
Diskuze (42)
Tohle je pravděpodobně nejnáročnější nárazový test, se kterým má problémy řada automobilů. Ne však Volvo XC90, které si vedlo výtečně.

Americký crash test od IIHS (pojišťovací institut pro dálniční bezpečnost) je zde teprve chvíli, ale už se ukázal být noční můrou výrobců automobilů. Vzpomeňme si na Mazdu CX-9, která v tomto případě zcela vyhořela.

Jedná se totiž o test, ve kterém vůz čelně narazí do překážky jen malou částí vozu. Jde tedy o takzvaný crash test s malým přesahem. Nyní však přijíždí Volvo XC90, které se může pochlubit vůbec nejlepším výsledkem v historii této zkoušky, čímž si vysloužilo ocenění Top Safety Pick+ 2015.

Jen se podívejte na video, jak je velké SUV schopno náraz odstínit tak, aby kabina vozu zůstala nedotčená. Vůz se jakoby odrazí od překážky, takže se náraz nedostane až na sloupek A. Díky tomu je posádka skvěle chráněna.

Ondřej Chamilla
Diskuze (42)
Re: .... protože Volvo.
Je docela mozné ze se vás udelalo víc. Jinak "debilní příspěvek" je dobré oznacení pro tvoje slinty sokare.
Avatar - Jaros71
21. 9. 2015 00:09
Re: Respekt
Test je parádní..a VOLVO je v bezpečnosti jako vždy na výši..
Byla by tragedie , kdyby nebylo..nic by jim jinak nezbylo.
Motoricky je to slabé , žádný 6 či 8 válec..design mírně nadprůměrný , dá se už na ně koukat , švédské krabice taxi jsou minulostí.
Za velmi vysokou cenu , podobnou jakou mají i věhlasnější prémiové značky , nabízí VOLVO alespon skvělou bezpěčnost..a to není tak málo. :yes:
Snad se ostatní v bezpečnosti tohoto nárazového testu Volvu brzy vyrovnají..
Na další testy jsem zvědav.
Avatar - Ji/Ri
20. 9. 2015 23:13
Re: .... protože Volvo.
... ty raději o sobě nenapíšeš nic. Není to Carrera, ale Carrara.... a není 997S, ale 1,9 RS. Tak ses udělal a už zase do hajan.
Avatar - Ji/Ri
20. 9. 2015 23:09
Re: .... protože Volvo.
Drž se toho... píše se "zase jsem se ..."
Avatar - Ji/Ri
20. 9. 2015 23:08
Re: .... protože Volvo.
.... viz. 19-09. 21:44 ....