Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beetle: Skončí podruhé?

Michal Fokt
Diskuze (47)
Dieselgate bude mít oběť, kterou byste možná nečekali - pokračovatel legendárního Brouku dost možná bude bez nástupce.

Když Volkswagen v roce 1998 znovuoživil model Beetle, vyvolalo to velmi pozitivní ohlasy, jakkoli se značkám Mini a Fiat ten jejich návrat kultovních modelů povedl asi trošku více. Když roztomilý vůz vystřídala nová, výrazně sportovněji stylizovaná generace, zdálo se, že má Brouk coby stylový model své pevné místo v nabídce. Jenže teď se zdá, že nemá.

Americký televizní pořad autoline na svém webu informuje, že podle jejich informací je současný Beetle poslední svého druhu a po ukončení jeho výroby v roce 2018 nebude nahrazen nástupcem. Důvody jsou hned dva - tím prvním je aféra Dieselgate, jejíž náprava si vyžádá obrovské finanční prostředky a když k tomu přidáme pokles prodejů Beetlu na úkok SUV a crossoverů, zdá se, že ukončení jeho výroby bylo snazší rozhodnutí, než by se mohlo na první pohled zdát.

Mluvčí Volkswagenu "spekulace médií" odmítl komentovat, což naznačuje, že jsou informace autoline správné. Co je dobré pro účetní oddělení, nemusí být ale dobré pro image značky. Když model Beetle doplnil dynamický střižený hatchback Scirocco a začalo se mluvit o roadsteru s motorem uprostřed, zdálo se, že VW chce vyrábět i něco víc, než jen dopravní prostředky, ale nakonec to vypadá, že jediným cool modelem v nabídce zůstane "šíro". A to ještě kdoví jestli, o něm se také naposledy mluvilo před Dieselgate...

Michal Fokt
Diskuze (47)
Avatar - Emel
17. 4. 2016 21:53
Re: Škoda, II. generace se povedla...
Jestli bych si ho koupil, to bych asi nekoupil... ale jinak jo, dvojka je mnohem lepší, s tou spláclou střechou to má trošku šmrnc a nepůsobí to jako nepřiměřeně velké auto.

Nechce se mi teď hledat čísla, ale mám pocit, že Beetle je hlavně model pro US... a chápu, že je to díky tomu pro dieselgate vhodná kořist.

PS: žluto-černá mi moc nesedí, ale klidně nějaké lehké retro ladění..
17. 4. 2016 15:51
Re: Škoda, II. generace se povedla...
Současný model nemá "New" v názvu, to zmizelo s předchozí generací.
17. 4. 2016 15:39
Re: Nevím, co je na "Šíru" cool
Zřejmě to bude dané tím, že ho dělali pro Severní Ameriku a tak ho odpovídajícím způsobem nafoukli. Na tamní poměry je to pořád malé auto. Nafoukle pak bohužel vypadá na rozdíl od F500 nebo Mini (i když poslední generace také vypadá přifoukle).
17. 4. 2016 15:33
Re: Nevím, co je na "Šíru" cool
Už je to otřepané, ale výškově stavitelné pásy ti nedá ani BMW, ani o třídu výš.
17. 4. 2016 10:10
Škoda, II. generace se povedla...
Opravdu se divím, že i druhá generace New Beetlu se moc nechytla. Podle mě je totiž výrazně zdařilejší, než ta hrůza I. generace... Pokud se toto auto správně nakonfiguruje (barva, kola atd.), vypadá moc hezky. Asi je to tím, že pro chlapy je to pořád moc babské auto (i když II. generace působí o dost sportovněji), zatímco ženským zase chybí ta roztomilost, která je tak cool třeba u F500... :-O