Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen California: Pokračování campingového úspěchu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Volkswagen v letošním roce oslavuje 60 let svých campingových vozů a zároveň se chystá na pokoření prodejního rekordu modelu California na základě páté generace Transporteru.

V roce 1951 se představil první Volkswagen Transporter v provedení Camping-Box, který stál na začátku úspěšné historie campingových vozů na základech užitkových modelů wolfsburgské značky. Do dnešních dnů bylo vyrobeno více než 600.000 vozů všech generací.

Divize Volkswagen Nutzfahrzeuge si 60 let výroby campingových vozů připomněla na letošní jarní Techno Classica v Essenu a také na právě probíhajícím Caravan Salonu v Düsseldorfu. Zde ovšem vystavuje své současné modely a při té příležitosti byly zveřejněny prodejní výsledky modelu California za první polovinu letošního roku.

Od ledna do července letošního roku Volkswagen Nutzfahrzeuge dodal zákazníkům 3.770 vozů California Beach a California Comfortline po celém světě. Toto číslo představuje v porovnání se stejným obdobím loňského roku (leden až červenec 2010 – 2.820 vozů) zvýšení prodejů o 33,7 %.

Automobilka očekává, že do konce letošního roku prodá 6.000 campingových vozů na základě modelové řady Transporter, zatímco v loňském roce si zákazníci odvezli 4.100 vozů. Pokud se podaří dosáhnout tohoto cíle, bude se jednat o nový prodejní rekord campingových modelů s technikou páté generace Transporteru.

JAKE.AUTO.CZ: Volkswagen Transporter (přehled článků)

Na Caravan Salonu v Düsseldorfu představuje Volkswagen Nutzfahrzeuge mimo jiné Caddy Maxi Tramper. Ten je označován jako vstupní model mezi campingové vozy a jeho interiér je vybaven dva metry dlouhou skládací postelí a záclonami na oknech. Součástí vybavení může být sedmilitrový chladící box, kempinkový nábytek, stan nebo rozměrné elektricky ovládané střešní okno.

Dalším zástupcem značky Volkswagen je v Düsseldorfu model California Beach. Standardem je u tohoto modelu vedle skládacího stolku v zadním prostoru pro cestující i možnost vytvořit ze zadních sedadel lůžko pro dvě osoby. Pro další dvě osoby je k dispozici lůžko pod manuálně ovládanou výklopnou střechou, které je dlouhé 2000 mm a široké 1200 mm. Ceny Volkswagenu California na českém trhu začínají na částce 1.028.887,- Kč včetně DPH.

Volkswagen California Comfortline nabízí kromě dvojice lůžek a skládacího stolku i řadu skříněk, kuchyňskou linku s vařičem a dřezem s tekoucí vodou, kompresorovou chladničku a jeho výklopná střecha je ovládána elektrohydraulicky. Součástí standardní výbavy je i klimatizace Climatic a dvě skládací židle. Ceny tohoto provedení začínají na českém trhu na částce 1.496.208,- Kč.

JAKE.AUTO.CZ: Volkswagen Multivan (přehled článků)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)