Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen California XXL se proměňuje v sériový model

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen Užitkové vozy na loňském veletrhu Caravan Salon v Düsseldorfu odhalil studii obytného automobilu California XXL a letos chce na stejném místě představit její provedení, které je připraveno pro sériovou výrobu.

Caravan Salon se letos v Düsseldorfu uskuteční v termínu od 24. srpna do 2. září a právě v těchto dnech zde Volkswagen Užitkové vozy podle svých oficiálních tiskových materiálů hodlá představit nový vrchol v nabídce svých obytných vozidel.

Největším zástupcem značky Volkswagen Užitkové vozy mezi obytnými vozy se tedy stane California XXL. Sériový model bude stejně jako loňská studie vycházet ze současné generace lehkých užitkových vozidel Crafter.

Volkswagen Užitkové vozy v souvislosti s ohlášenou premiérou prostřednictvím trojice skic odhaluje svou připravovanou novinku, i když její podobu vlastně známe díky studii od loňského roku.

Volkswagen California XXL byl v loňském roce postaven na základech sériového vozu řady Crafter v provedení s rozvorem 3640 mm. Celková délka vozidla byla díky prodloužení v zadních partiích 6238 mm, namísto výchozích 5986 mm. Při celkové výšce 2900 mm nabízel interiér vnitřní výšku až 2200 mm. Šířka vozu bez vnějších zpětných zrcátek byla 2030 mm.

Prostorná karoserie modelu Crafter umožnila při návrhu a stavbě studie California XXL stvořit velkoryse pojatý interiér, v němž mohla posádka počítat například s komfortním lůžkem o délce dvou metrů. Pozoruhodnou volnost pohybu měl poskytnout oddělený obytný prostor s lavicí a předními sedadly otočnými o 180 stupňů.

Studie se pyšnila i promyšlenou kuchyní, v níž nechyběla varná deska se dvěma plynovými hořáky, chladnička, kuchyňský dřez a rozšiřitelná pracovní deska. Prakticky navržená koupelna se sprchou a WC měla poskytovat cestovatelům ještě více komfortu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
6. 7. 2018 19:32
velkoryse pojatý interiér ??
Klasické PR třesky plesky. Jaký velkoryse pojatý interiér na délce 6m a šířce 2m, to prostě udělat nejde. Ani tam nedokázali zakomponovat žádnou garáž.
Jo je to větší než miniaturní california, ale furt sardinka. Velkorysý interiér vypadá úplně jinak.