Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Crafter 4Motion v dunách

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Volkswagen Crafter 4Motion posloužil během Rallye Dakar k dopravě trojice surfařů a jejich vybavení v poušti Atacama při sandboardingu na dunách.

Rallye Dakar 2012 startovala 1. ledna v argentinském Mar del Plata a končí 15. ledna v Limě. V uplynulých třech letech byl start i cíl nejnáročnější maratónské rallye na světě v Buenos Aires.

Letošního ročníku se již neúčastní tým značky Volkswagen, protože se její závodní oddělení připravuje na vstup do mistrovství světa v rallye, který byl s vozem Polo R WRC ohlášen na rok 2013.

Volkswagen ale i letos na Rallye Dakar zastupuje divize Užitkové vozy, která organizátorům poskytla k dispozici 30 pickupů Volkswagen Amarok, osm vozů Multivan PanAmericana a jeden Crafter 4Motion s pohonem všech kol od společnosti Achleitner.

Právě tento Crafter během odpočinkového dne využili surfaři Björn Dunkerbeck, Klaas Voget a Robby Swift pro sandboardingový výlet do pouště Atacama. Trojice si zamířila na Cerro Medanoso, které se nachází v nadmořské výšce 1.600 metrů a jsou zde největší písečné duny v Chile. Právě zde si surfaři vzali svá prkna a sjížděli jednu dunu za druhou.

Volkswagen Crafter 4Motion přitom surfařům neposloužil pouze pro dopravu z bivaku v Copiapó ležícího zhruba 80 km severovýchodně od Cerro Medanoso, ale při výjezdech na vrcholy dun.

Vedle trojice slavných surfařů letošní Rallye Dakar navštívil i Jacky Ickx, slavný jezdec Formule 1, šestinásobný vítěz 24 hodin Le Mans a v roce 1983 s Mercedesem 280G zvítěžil v Rallye Paříž-Dakar (v letech 1986 a 1989 dojel s vozy Porsche 959 a Peugeot 405 T16 na druhém místě). Právě tento muž předváděl Rudolfu Schenkerovi z rockové kapely Scorpions a mistru světa v boxu Dariuszu Michalczewskimu, jak jezdit v terénu s Amarokem vybaveným samočinnou převodovkou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - kolmar
16. 1. 2012 15:39
Re: fakt prinosny clanok
Ano, no to je jedno. Ide o to, ze auto.cz zaital kazdy rok informovalo o kazdej etape. Ved tam mate take velke zastupenie ze je hamba aby najvacsi portal zaoberajuci sa autami o tom neinformoval. Ved neziadame inf. z Nascar!
15. 1. 2012 19:29
Re: fakt prinosny clanok
:yes:
Avatar - kolmar
15. 1. 2012 01:33
fakt prinosny clanok
Zdravim, nechcem velmi kritizovat redaktorou auto.cz, to nemam v povahe, no nech mi niekto skusi rozumne vysvetlit preco ak na rally Dakar ma CR obsiahle zastupenie nie je na auto.cz ani jeden clanok o priebehu v etapach. Proste najväcsia motoristicka akcia roka a auto.cz mlci a napriek tomu ak sa nejaky dvaja čurraci vystveraju s crafterom na dunu (alebo ho tam vytiahli) a clanok uz zrazu visi tu?!
Nech mi prosim niekto odpovie...to uz budeme citat len clanky za ktore Vam niekto zaplati? to tu je malo reklam ktore nam citatelom "zeru procesor"?

Som fanusikom auto.cz uz niekolko rokov...tusim ak spravne pocitam tak skoro 10. Som tu kazdy den...ale ako tak pozeram, zacina to ist pomaly nie na vrchol, ale z neho dole. Prosim za citatelov o "otocenie spat na kopec"