Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen CrossTouran přijde na český trh v březnu (video)

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Na začátku prosince představil Volkswagen na autosalonu v Boloni dalšího člena rodiny "Cross" - model CrossTouran. Po úspěšném startu CrossPola a nadcházejícím příchodu CrossGolfu v prvních měsících roku 2007, budou jejich řady doplněny i o úspěšné MPV.

"Outdoorový look", který je v řadě případů motivem k nákupu automobilu pro volný čas, je hlavním prodejním argumentem pro nové provedení právě inovovaného MPV Volkswagenu. CrossTouran se od "klasického" modelu liší řadou exteriérových úprav. Eloxovaný podélný střešní nosič ladí s chromovanou přední maskou. Všechny ostatní vnější ochranné prvky (spodní části nárazníků, boční prahy, podběhy kol, boční lišty) jsou vyrobeny z plastů. Název modelu CrossTouran je umístěn nad bočními lištami, zpětná zrcátka jsou lakována v barvě karoserie.

Nový model má světlou výšku zvýšenou o 12 milimetrů, upravený podvozek, včetně modifikovaného systému odpružení, a dvojí rozměr kol a pneumatik. Na přední nápravě jsou kola o šířce 6,5 palce s pneumatikami 215/50 R17 a vzadu pak mají kola šíři 8 palců a pneumatiky jsou charakterizovány údajem 235/40 R17. Rozšířené podběhy a prahy plynule přecházející do dveřních panelů poskytují vozu solidní a robustní charakter.

Název "Cross" reprezentuje nezávislou produktovou značku jako "GTI" nebo "R" se specifickým designem a speciálně vyvinutými doplňky. Uvnitř se CrossTouran od ostatní produkce odlišuje zejména oranžovo-šedivým interiérem. Barevně korespondující materiály použili designéři nejen na komfortní přední i zadní sedadla, ale také na výplně dveří. Lemy na tříramenném sportovním volantu v perforované kůži doplňují světlejší švy.

Nový CrossTouran bude na českém trhu v nabídce od konce prvního čtvrtletí příštího roku se třemi zážehovými motory a třemi vznětovými motory TDI s výkony od 75 kW do 125 kW, přičemž vrcholem nabídky bude 1.4 TSI Twincharger (125 kW) se sériově dodávanou dvouspojkovou převodovkou DSG.

{videoplayer link="http://www.youtube.com/v/cRYgF84yvlY" style="auto"}

Ondřej Láník
Diskuze (6)
18. 12. 2006 13:04
Re: Trochu nerozumím
A nemas otlaceny zadok alebo nohu od tych plastov medzi poduskou sedadla a dverami? Teda mne to tam priserne vadilo, packa na vyskove nastavenie sedadla mohla byt kludne nizsie aj ten plast naokolo menej mohutny. Pekne a sympaticke auto, ale tento detail je neprijemny. Vysledkom je modrina na nohe a nadavky na "genialneho" konstruktera vzdy ked sadam za volant a vystupujem z auta. Ak sa nemylim, podobne sedacky ma viac aut tejto znacky...
Avatar - Ricardo
18. 12. 2006 09:45
Gratuluji
Facelift společně tady s tím paketem z toho udělal dravce. Škoda že se designéři neodvázali více i na zadních partiích. Nicméně s přihlédnutím k tomu že to vytvořil VW dávám jasné :yes: