Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf R32 dostal dvě turba a řadu úprav. Teď má 760 koní. A je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Když Volkswagen v roce 2005 představil nový Golf R32, šlo o dosud nejvýkonnější provedení německého bestselleru. Jsou ale lidé, kterým je sériových 184 kW málo.

Přesně takový výkon šestiválec o objemu 3,2 litru v Golfu R32 běžně dává. Hatchback s pohonem všech kol, vybavený manuální převodovkou (k dispozici byl také dvouspojkový automat) díky tomu akceleruje z klidu na stovku za 6,5 sekundy.

Pomalé auto to tedy rozhodně není. Golf, který si můžete prohlédnout v galerii, je však úplně jiná liga. Díky mnoha úpravám totiž poskytuje 559 kW, tedy 760 koní. A je na prodej.

Přepracovaný šestiválec především dostal dvě turbodmychadla, novou řídící jednotku a vstřikování vody a metanolu. Je tu také nový výfukový systém.

Tvůrce vozu se však zaměřil i na podvozek a brzdy. Vpředu jsou dokonce karbon-keramické kotouče o průměru 400 mm z Audi S7 a šestipístkové třmeny. Vzadu je řešení z Audi RS 6 s 356mm kotouči. Logo Audi nesou také 19palcová kola.

V interiéru pak najdeme sportovní kožená sedadla z Audi RS 5, moderní multifunkční volant z novějšího Golfu a infotainment s navigací.

Jaké jsou dynamické schopnosti upravené R32, bohužel nevíme. Můžeme pouze nabídnout informaci, že auto z roku 2006 dosud najezdilo asi 100 tisíc kilometrů. Na prodej je v Rakousku, mít ho můžete za 36.900 eur, tedy za zhruba milion korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme