Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Sportsvan R-Line: Špetka stylu pro nafouklý Golf

David Bureš
Diskuze (2)
Volkswagen prezentuje Golf Sportsvan jako výrazně stylovější auto než předchozí Golf Plus. Nyní může být toto MPV ještě větší stylovka.

Volkswagen postupně rozšiřuje nabídku paketů sportovních doplňků R-Line. Naposledy se jej dočkaly wolfsburská MPV, po novém Touranu jsou balíčky R-Line dostupné i pro Golf Sportsvan. Automobil si budeme moci poprvé prohlédnout tento měsíc na veletrhu IAA.

Podobně jako pro ostatní modely budou i pro Golf Sportsvan dostupné dva designové pakety s názvem R-Line. Jeden upraví vnější vzhled automobilu, druhý se zaměří na interiér.

Hlavním prvkem exteriérového balíčku je nový nárazník, jehož provedení se inspirovalo u Touranu R-Line. Jeho součástí je chromovaný pás nebo nové chladicí otvory. Záď pak zdobí difusor, chromované koncovky výfuky a též zatmavená zadní světla. Chybět nemohou ani loga divize Volkswagen R.

Interiérový paket R-Line přináší především nová sportovní sedadla se sedáky v tkanině Race a bočnicemi z mikrovlákna San Remo. Specialitou jsou též sportovní multifunkční volant a kryty pedálů z nerezové oceli.

Stylový nádech interiéru dále dodává dekorativní lišta, prahy s nápisem R-Line nebo koberečky s kontrastním prošíváním. Speciální verzi Golfu Sportsvan připomíná i samotný multimediální systém, po jehož spuštění se na uvítací obrazovce objeví nápis R-Line.

Vedle dvou designových paketů R-Line bude pro Golf Sportsvan k dispozici též technický balíček. Jeho součástí je progresivní řízení a podvozek snížený o 15 milimetrů, které doplňují zatmavená skla. Zákazníci dále mohou vybírat ze čtyř sad 17palcových a 18palcových kol, které pochází z nabídky R-Line.

Volkswagen zatím nezveřejnil, kdy se Golf Sportsvan s paketem R-Line objeví na trhu. Stejně tak zatím neznáme ani cenu jednotlivých balíčků.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Verny_2013
4. 9. 2015 15:15
R Line paket
No nevím možná jsem trochu slepý, ale krom těch obřích kol a droboučkých písmenek jsem si vlastně ničeho nevšiml. Připadá mi to jako věhlasná mirkokuchyně pro fajnšmekry ( nebo spíš pro snoby?). Za hodně peněz dostaneš málo masa ale spoustu marketingové omáčky kolem. Osobně vidím pro "vanu plnou sportu" jak mu s oblibou říkám mnohem smysluplnější položky v příplatkové výbavě. Ale proti gustu žádný dišputát.
4. 9. 2015 12:22
Design
Ta fotka je hrozna, mozna i auto ve skutecnosti, tezko soudit. Jak nejaky zabak.
To uz i u Citroenu umi ten nemecky design lepe ;-)
[odkaz]