Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat 2016: Facelift pro americký sedan. A co TDI?

Michal Fokt
Diskuze (7)
Reprezentant VW v midsize segmentu amerických sedanů prošel modernizací. Nabízet se bude se dvěma benzinovými motory, dvoulitrový turbodiesel má zatím stopku.

Poté, co koncem minulé dekády Volkswagen seznal, že s evropským Passatem v Severní Americe moc štěstí neudělá, pro tamní trhy postavil specifický, větší model, jenž se nabízí také na čínském trhu. Ani to moc nepomohlo, Passat se většinou pohybuje ve statistikách na třetím nebo čtvrtém místě od konce. Nyní, po čtyřech letech, přichází v rámci modelového roku 2016 řada vylepšení.

Passat 2016 dostal nové, pohlednější nárazníky, pozměněnou masku chladiče a přepracované víko kufru. Mimo to jej lze nově vybavit LED světlomety a zadními svítilnami. V nabídce je také paket R-line se sportovnějším předním nárazníkem, nástavci prahů a difuzorem zadního nárazníku. Navíc disponuje černými doplňky a 19" antracitovými koly Salvador.

Interiér těží z přepracované kapličky s přístroji, nového volantu a kvalitnějších materiálů. Nechybí piano black dekory, zkombinované s chromovanými prvky, vyhřívaná zadní sedadla a pochopitelně ani nejnovější dostupný infotainment. K pohonu poslouží přeplňovaná benzinová osmnáctistovka TSI a V6 3,6 l s výkonem 209 kW. Původně měl nabídku doplnit opět motor 2.0 TDI, ovšem kvůli podvodům s emisemi, zaznamenanými ještě u pohonných jednotek v autech modelového roku 2015, je prozatím pozastavena jeho certifikace.

Vůz jde do prodeje ještě letos a bude se nabízet nejméně za částku 22.440 dolarů.

Michal Fokt
Diskuze (7)
24. 9. 2015 07:13
Re: hroznej zebrak
Ty jsi ho jel, nebo jde jen o tvůj tradiční výpotek ?
24. 9. 2015 00:24
Správná P brzda jen pro USA?
Proč VW dopřeje americkým řidičům pořádnou a z principu spolehlivější mechanickou parkovací brzdu, ale Evropanům v Passatu cpou ten elektrický krám?!! 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
23. 9. 2015 20:36
čudlíky
Příčina neúspěchu je jasná. Má málo čudlíků a hejblátek. V evropě + v americe -.
23. 9. 2015 19:48
Re: hroznej zebrak
Tak za ty prachy co tam stojí, to není špatný.
Avatar - twistedTSD
23. 9. 2015 17:43
Ve špatný čas...
Facelift mu velmi prospěl...ale prodeje už jsou asi ztracené...