Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat B8 bude také jako CC a Alltrack

Michal Fokt
Diskuze (3)
Volkswagen oficiálně potvrdil další dva deriváty modelu Passat - pokračování bude mít jak sedan CC, tak oplastovaná verze se zvýšenou světlostí.

Šéfdesignér Volkswagenu Klaus Bischoff se v nejnovějším newsletteru pro zaměstnance VW oficiálně pochlubil tím, co se čekalo - právě přicházející Volkswagen Passat (B8), jenž se bude vyrábět jako sedan a kombi, bude mít stejné odvozené modely jako dosavadní B7 - přibude od kombíku odvozený zvýšený a oplastovaný Passat Alltrack s pohonem všech kol a také druhý sedan s dynamickou siluetou kupé, známý dnes jako Volkswagen CC (dříve Passat CC).

Bischoff sice neuvedl žádný časový plán, ale minimálně u CC to vypadá na příchod ve druhé polovině roku 2016, tak dlouho by se totiž měla ještě vyrábět současná generace. O Alltracku můžeme zatím jen spekulovat, ale není asi žádný důvod, proč jej neuvést na trh v příštím roce. Podle všeho to bledě vypadá s karosářskou variantou kupé, kterou do značné míry nahrazuje právě praktičtější CC.

Slibně to naopak vypadá se sportovním Passatem R, jenž má navázat na předešlou verzi R36. Bude vybaven pohonem všech kol 4Motion a coby top motorizace řady by měl podle zákulisní šuškandy využívat šestiválcový (benzinový) motor, pochopitelně přeplňovaný.

Michal Fokt
Diskuze (3)
22. 10. 2014 07:45
Re: Zákulisné šuškandy ...
Na to pripadne CCcko jsem celkem zvedavy, protoze uz standardni Passat v tehle generaci hodne zCCckovatel, takze udelat atraktivni dostatecne odlisene CC nebude jednoduche.
Avatar - Jenik3
21. 10. 2014 22:39
Re: Zákulisné šuškandy ...
Takove CC je opravdu povedeny kus hmoty. Budu rad, pokud se suskanda naplni.
Avatar - AUDIRS6
21. 10. 2014 18:07
Zákulisné šuškandy ...
...sú vždy najdôveryhodnejší zdroj informácií >:D o Passate R
OK, ale vážne - áno, bez vetra sa ani lístok na breze nepohne, takže to čo som už pred nejakým časom dedukoval, teraz sa vďaka "šuškandám" trošíčku nabližuje realite... ;-)
Tož, počkáme a uvidíme, nakoľko moja "veštecká guľa" (ne)klamala >:D