Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Polo GTI: baby GTI na scéně

Libor Zezulka
Diskuze (16)
Ani Volkswagen nevystřílel ve Franfkrutu všechny náboje. Na autoshow v Tokiu představí další přírůstek v rodině GTI – nové Polo GTI.

Modelová ofenzíva Volkswagenu pokračuje. Po rychlých Golfech GTI, R32 a GT bude na tokijské autoshow představen VW Polo GTI. Nové Polo GTI nebude pouze dalším přírůstkem v rodině GTI, ale nejrychlejším polem, které v třicetiletého historii tohoto modelu spatřilo světlo světa. Dosud největší výkon sourozence Škody Fabia či Seatu Ibiza nemá na svědomí moderní 1.4 TSI představená v Golfu GT, ale starší přeplňovaný zážehový čtyřválec s objemem 1.8 litru.

Ten dokáže v Polu GTI vyvinout maximální výkon 110 kW a točivý moment 229 Nm. Z 0 na 100 km/h zrychlí Polo GTI za 8,2 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 216 km/h. Vizáží se slabší, menší a levnější bráška Golfu GTI přiblíží svému vzoru. Přídi dominuje protažená maska a ztmavené přední světlomety, karoserii může pokrývat stříbrný, černý, červený nebo bílý lak.

Uvnitř Volkswagen postupoval podle obvyklého scénáře, takže nahradil klasické sedačky sportovními, přidal sportovní volant, chromované pedály a chromový dekor lemující středovou konzolu a výdechy ventilace. Polo GTI stojí na 16palcových kolech s pneumatikami 205/45 R 16.

Libor Zezulka
Diskuze (16)