Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Scirocco: Bude tohle nástupce?

Tomáš Dusil
Diskuze (10)
V roce 2008 Volkswagen oprášil po dlouhých 16 letech kupé Scirocco. Po loňské modernizaci zůstává tento vpravdě výjimečný vůz ve výrobě, a to i přes nástup modernější techniky MQB.

Jednu z možných podob nové generace ukázal nedávno server Worldcarfans s odvoláním na maďarského designéra X-Tomi, jeho práce tu občas ukazujeme. Jak je patrné z obrázků, na stávající Scirocco byla naroubována nová přední část ze současného modelu Volkswagen Passat.

Zmíněný server také uvádí, že stávající Scirocco vydrží ve výrobě do roku 2016, nebo 2017. Podle našich informací možná dokonce až do roku 2018.

Zda bude poté nahrazeno novou generací, nebo to dopadne jako s jeho druhým vydáním v roce 1992, případně s Corradem o tři roky později, zůstává otázkou.

Dnes je obecně tato kategorie na ústupu a to vinou plejády populárních, leč bezpohlavních SUV. Holt dřívější zákazníci sporťáků dnes touží po vozech z přesně opačného spektra nabídky.

Držíme Volkswagenu Scirocco palce!

Tomáš Dusil
Diskuze (10)
Avatar - white label
8. 3. 2015 14:40
Re: Nové Scirocco by hlavně mělo být opravdové kupé!
Avatar - white label
8. 3. 2015 14:39
Re: Nové Scirocco by hlavně mělo být opravdové kupé!
Dneska s klasickým (nízkým, dvoudveřovým) kupé nikde žádnou "díru" do prodejů neuděláš. Dnes naopak frčí vyšší auta se dvěma páry dveří...
8. 3. 2015 14:22
Re: Nové Scirocco by hlavně mělo být opravdové kupé!
Kupé mám rád, ale nemyslím si, že by byla tahle karoserie klíčem k úspěchu v EU. A v USA ho vůbec nenabízeli.
Avatar - 3_diamanty
8. 3. 2015 08:15
Re: Nové Scirocco by hlavně mělo být opravdové kupé!
suhlas... hlavne treba dodat ze interier bol len kopiou vtedajsieho golfika... clovek by v sportovo ladenom kupatku cakal predsa uz len kusok viac odlisnosti voci tuctovemu hatchbacku... vonkajsi dizajn podla mna bol ale celkom ok .... ale prave nudny golfoidny interier v ktorom sa clovek citi akoby sedel v tuctovom golfe z cias kedy este chodil do autoskoly mu napovie ze nieco tu nie je ono... ze nieco tu nesedi.... ze takto predsa nemoze vyzerat sportove auto .. ved takto predsa v interieri vyzera manzelkyn golfik 1,4 ...

este k tej kreacii...........samozrejme ta kreacia x-tomiho je zase taka nijaka... placnut na kasnu sucasneho scirocca predne partie z passata.... to nemohlo dopadnut inak jak tak ako vidime .... a ze to nevyzera moc realne je jasne hadam vsetkym.....
7. 3. 2015 23:19
Nové Scirocco by hlavně mělo být opravdové kupé!
Volkswagen je prý z prodejů současného Scirocca zklamaný. Co ale čekal, když místo kupátka nabízí rozpláclý třídveřový hatchback s podivně oválnými lemy blatníků? Podle mého názoru by bylo mnohem lepším řešením opravdové kupé se splývavou, hodně skloněnou zádi s mírným retronádechem ze svých předchůdců (a tradičními, kulatými výřezy blatníků).