Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen si nechal zaregistrovat nové názvy. Bude elektromobily označovat číselně?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Automobilka VW si nechala registrovat nové názvy. A zdá se, že namísto slovních jmen elektromobilů by mohla sáhnout po těch číselných.

O rodině I.D., tedy elektrické budoucnosti Volkswagenu, jste už jistě slyšeli. První člen se světu ukázal na pařížském autosalonu v roce 2016. Šlo o koncept I.D. Hatch, elektromobil velikosti Golfu, který posléze doplnil minibus I.D. Buzz, crossover I.D. Crozz, majestátní sedan I.D. Vizzion či koncept pro čínský trh I.D. Lounge.

Volkswagen zatím neprozradil ani slovo o tom, jak se budou jmenovat sériové elektromobily, které budou z těchto konceptů vycházet. Zatím se spekulovalo o hatchbacku, jenž se měl podle německých zdrojů jmenovat Volkswagen Neo.

Jenže nakonec může být všechno úplně jinak. Automobilka si totiž nechala u příslušných úřadů zaregistrovat označení I.D. 1 až I.D. 9. V praxi by to tedy mohlo znamenat, že nové elektromobily ponesou číselné označení (buď podle velikosti, nebo postupně podle toho, v jakém pořadí dorazí na trh).

Pro fanoušky elektrických aut je dobrou zprávou i to, že Volkswagen má názvy pro pět dalších elektromobilů, které zatím nepředstavil. Výše je sice uvedených pět modelů, ale jak jsme již uvedli, jeden je určen výhradně pro čínské zákazníky, avšak nově zaregistrované názvy platí jen pro Evropu.

Ať už se tedy sériová verze I.D. Hatch bude jmenovat jakkoliv, do sériové produkce zamíří závěrem příštího roku. Už teď ale sjíždí z výrobních linek první prototypy, na kterých bude Volkswagen ladit poslední detaily.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)