Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen T-Cross: V Ženevě se objeví koncept malého crossoveru

Michal Fokt
Diskuze (14)
Chvíle, kdy Volkswagen rozšíří škálu SUV modelů směrem dolů, se blíží. V Ženevě se představí studie, z níž bude vycházet příští "baby Tiguan".

Volkswagen už nějaký čas pokukuje po segmentu malých SUV - první náznaky vlastně přišly už v roce 2012, kdy se představil koncept miniSUV Taigun a před dvěma lety přibyl crossover T-Roc, tentokrát už na bázi Golfu ...a zase bylo na dva roky ticho. VW nikam nespěchá, beztak ví, že až své crossovery představí, ovládnou v Evropě své kategorie.

Nicméně abychom dodrželi dvouletou periodicitu, Autocar informuje, že se v Ženevě představí další koncept na toto téma - T-Cross. Studie bude technicky vycházet z modelu Polo a zacílí se na konkurenční modely jako je Nissan Juke nebo Renault Captur. Co se vzhledu týče, je zatím auto tajemstvím, očekává se však jistá podobnost s T-Rocem a co se délky týče, mělo by se pohybovat kolem hranice 4 metrů.

T-Cross má být malou náplastí na zrušený projekt Taigunu pro jihoamerické trhy, jenž by kvůli nejisté situaci v regionu nemusel zaznamenat očekávaný úspěch, vůz na bázi chystaného T-Crossu tedy bude do budoucna nejmenším SUV značky. Zajímavá je ovšem informace, že VW hodlá vtěsnat mezi T-Cross a Tiguan crossover na bázi zmíněného T-Rocu z roku 2014. Tento model ovšem nebude třídveřový, tím méně targa - půjde o klasický zvýšený hatchback a měl by mít zhruba 4,2 m na délku - jinými slovy crossover Golfu, zacílený na Nissan Qashqai.

Z toho by se také dalo usuzovat, že se příští generace Tiguanu posune někam na úroveň Hondy CR-V a Mitsubishi Outlander, čímž zmenší odstup od Touaregu, ale to je pouze můj tip. Co se T-Rocu a T-Crossu týče, jejich označení prozrazuje, že VW bude u svých SUV držet označení, začínající na písmeno T. První na řadu přijde kompaktní T-Roc a to někdy příští tok, na T-Cross bude třeba počkat do roku 2018.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - Jaros71
28. 1. 2016 17:36
Re: SUV
souhlas
Avatar - twistedTSD
28. 1. 2016 13:19
SUV
"VW nikam nespěchá, beztak ví, že až své crossovery představí, ovládnou v Evropě své kategorie."

Mno, tak to bych úplně neřekl. VW dal nejen Francouzům náskok jedné generace a to už může jeho budoucí pozici v segmentu nemile ovlivnit. Prostě mu ujel vlak a je záhadou, proč už dávno něco nepředstavil.
Avatar - twistedTSD
28. 1. 2016 13:13
Re: je naprosto jedno
Zapomínáš, že není TSI jako TSI. A já skutečně nevím o tom, že by TSI v posledních x letech trpěly nějakými fatálními nedostatky.

Mimochodem, co jiného by ti měl prodejce říkat? Ať jdeš radši k Fiatu, protože VW motory neumí? :-)
28. 1. 2016 12:17
Re: Včera bylo pozdě!
To myslíš vážně? Tři SUV mezi Tiguanem a Touaregem? Mezi nimi je asi 35 cm (starý Tiguan má přes 4,4 a Touareg má 4,8 metru), to je zhruba rozdíl třídy. Touareg je "midsize". PS: Touareg má navíc díky podélnému uložení motoru horší předpoklady pro prostornost.
28. 1. 2016 10:12
SUV moda
O Booooze! Dalsie SUV/crossover...to je ako mor tato moda :no: