Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen uvažuje o vlastní továrně na baterie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Koncern doufá, že soustředěním na bateriové technologie a elektrické automobily vylepší svůj obrázek, který mohl utrpět následkem rozsáhlého skandálu kolem měření emisí.

Německý automobilový koncern Volkswagen v rámci expanze v oblasti elektrických aut uvažuje o výstavbě vlastní továrny na baterie. S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal německý deník Handelsblatt. Největší evropské automobilce by to podle něj umožnilo fungovat nezávisle na asijských společnostech jako LG, Samsung nebo Panasonic, které byly dosud dominantními hráči na trhu s bateriemi.

Agentura DPA s odvoláním na zdroje z koncernu napsala, že podobný projekt by mohl vyjít až na deset miliard eur (270,2 miliardy Kč). Továrna by se podle ní mohla nacházet ve městě Salzgitter v centrálním Německu. Mluvčí Volkswagenu podle DPA uvedl, že koncern se ke spekulacím nevyjadřuje.

Handelsblatt napsal, že projekt v zásadě podporuje i závodní rada zastupující zaměstnance Volkswagenu a spolkový stát Dolní Sasko, který je hlavním akcionářem automobilky. Plánu je podle něj nakloněno i její vedení.

DPA uvedla, že předsedové závodních rad ve Volkswagenu i v konkurenčních automobilkách BMW a Daimleru možnost výroby baterií v Německu již několikrát podpořili. Jde především o výrobu bateriových článků. Ty se pro průlom na poli elektrických vozidel považují za klíčové, neboť i nadále určují celkový dojezd vozidel a zvyšují jejich cenu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
28. 5. 2016 15:28
Re: Keď sa do elektromobilov pustia Nemci...
.
28. 5. 2016 11:08
Re: Keď sa do elektromobilov pustia Nemci...
Asi jako když se Němci pustili do do světové války. ;-) Nič iné, len úspech... >:D >:D
Avatar - jozephko
27. 5. 2016 17:29
Keď sa do elektromobilov pustia Nemci...
Keď sa do elektromobilov pustia Nemci, tak výsledkom nemôže byť nič iné len úspech...
27. 5. 2016 12:27
Re: Až
O kapacitě sice můžeš také lhát, ale na to se přijde ještě dřív než na ty dieselemise. Jedině, že by ty jejich baterky byly po konci životnosti biologicky odbouratelné a vyráběly při tom třeba ještě kyslík. :-)
27. 5. 2016 12:07
Re: A jestli ty jeho baterky
Jo takový P918 je hodně nepovedený hybrid, každý druhý výrobce má lepší. >:D