Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Užitkové vozy na Caravan Salon 2014

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Pro letošní Caravan Salon v Düsseldorfu si připravila divize Volkswagen Užitkové vozy svou paletu campingových vozů v čele s jubilejním zástupcem řady California.

Na stánku Volkswagen Užitkové vozy se během Caravan Salonu 2014 pořádaného v Düsseldorfu od 30. srpna do 7. září představují campingové modely od Cross Caddy Tramper přes Multivan Highline, California Comfortline, California Beach, California Generation až po Amarok Canyon.

Hlavní hvězdou stánku, na níž je směřována pozornost návštěvníků, je Volkswagen California Comfortline, který byl vyroben 25. července 2014 a je padesátitisícím zástupcem své modelové řady. Tento Jubilejní vůz je vybaven motorem 2.0 TDI o výkonu 103 kW, sedmistupňovou převodovkou DSG a paketem BlueMotion.

Historie Volkswagenu California se začala psát v roce 1988, kdy se představila první generace tohoto modelu postaveného na základech užitkového Transporteru třetí generace.

Aktuální v pořadí třetí generace Californie měla premiéru v roce 2003 a produkce se rozběhla v roce následujícím. Základem je samozřejmě model T5, který je vyráběn v hlavním závodě Hannover Stocken, odkud jsou karoserie převáženy do podniku Hannover Limmer. Zde je namontována výklopná střecha a veškeré vybavení interiéru určené pro pohodlné kempování.

Zájemci o tento model mají v současnosti možnost výběru mezi základní úrovní výbavy vhodnou pro příležitostné přespání a pojmenovanou California Beach nebo je jim k dispozici pro delší výlety plně vybavená California Comfortline.

Nejmenším zástupcem campingových vozidel se značkou Volkswagen je Cross Caddy Tramper, který ve své zadní části nabízí nabízí lůžko pro dvě osoby, které je složeno v zavazadlovém prostoru. Závěsy a závěsné kapsy na bočních oknech a magnetický závěs na okně zadních dveří vytvářejí dostatek soukromí pro nerušený spánek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
30. 8. 2014 13:53
K čemu tyhle velký krámy,
nejlepší a nejmenší "karavan" všech dob je starej Renault Twingo :-)
[odkaz]