Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Caddy Tramper s optikou Cross Caddy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejmenší z kempinkových modelů v nabídce Volkswagen Užitkové vozy se dočkal atraktivnějšího vzhledu. Ten si vypůjčil od modelu Cross Caddy.

V současnosti nabízí Volkswagen celou řadu modelů, které lze proměnit v obytný automobil. Na vrcholu této nabídky samozřejmě stojí California odvozena z Multivanu, resp. Transporteru. Na opačném konci jsou modely, jejichž základem jsou Caddy Maxi a Caddy.

Pro letošní Caravan Salon, probíhající od 31. srpna do 8. září letošního roku v Düsseldorfu, si divize Volkswagen Užitkové vozy připravila jednu novinku, kterou je Volkswagen Caddy Tramper s exteriér modelu Cross Caddy. Ten se představil začátkem loňského roku v čistě osobním provedení a letos při uvedení na trh byl nabídnut i v užitkové verzi a doplnil tak již dříve představené modely CrossPolo, CrossGolf, CrossTouran a Passat Alltrack.

Další příspěvkem do rodiny Volkswagenů se vzhledem terénního vozu je tedy Caddy Tramper s paketem Cross. Zvýšení atraktivity exteriéru tak může zajistit použití plastových nástavců nárazníků, blatníků a prahů. Terénní charakter mají podtrhovat stříbrně zbarvené ochranné panely spodní části vozu vpředu a vzadu.

Další vizuální odlišnosti od běžných Tramperů mají představovat střešní ližiny, tmavě tónovaná skla bočních zadních oken a zadního okna, ztmavená krycí skla zadních svítilen a 17palcová kola Canyon obutá do pneumatik s rozměry 205/50.

V interiéru se žádné změny neodehrávají a Tramper samozřejmě i nadále nabízí lůžko pro dvě osoby, které je složeno v zavazadlovém prostoru. Závěsy a závěsné kapsy na bočních oknech a magnetický závěs na okně zadních dveří vytvářejí dostatek soukromí pro nerušený spánek.

Pro Caddy Tramper je k dispozici i malý apartmán, který zahrnuje stan o půdorysu 2,3 x 2,0 m, který se připevňuje k zadním dveřím pomocí zamačkávacích cvoků. Tento stan doplňují dvě skládací židle a stůl.

Paleta pohonných jednotek pro Caddy Tramper s paketem Cross je stejná jako pro ostatní verze Caddy a na německém trhu má být k dispozici od letošního října s cenami od 22.482,67 Euro včetně DPH (zhruba 580.000 Kč) za základní motorizaci 1.2 TSI s výkonem 63 kW.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)