Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen v Ženevě 2004

Vitek
Volkswagen má za sebou rok radikální obměny klíčového modelu a protože Lupo i Polo jsou také poměrně čerstvé, jsou na řadě větší modely.

Concept C, Caddy Life

Sharan dostal na podzim lehký facelift, a tak černého Petra drží Passat. Aby ten Petr (rozuměj Passat) nebyl zase tak moc černý, je možno zakoupit dieselový Passat s filtrem pevných částic. V Ženevě jsme se nástupce modelu Passat nedočkali, ale studie Concept C alespoň ukazuje některé detaily budoucích Volkswagenů.

Volkswagen Concept C – "C jako Coupé a Cabrio"

Volkswagen dohání absenci vozu CC (kupé-kabrio), alespoň ve formě ženevského překvapení – studie Concept C. Trh otevřených vozů s pevnou skládací střechou stále roste, takže je možné, že podobný automobil bude uveden v následujících letech do výroby. Kdy to bude není jisté, snad na konci příštího roku. Mnohem zřejmější je, že představený koncept je navržen ve stylu, který odpovídá novému Passatu. Přední světlomety a některé další detaily otevřou zřejmě příští rok další kapitolu designu VW. Concept C se chlubí složitým mechanismem skládání pětidílné prosklené střechy, zavazadlovým prostorem o objemu 200 l (schovaná střecha), resp. 400 l. Automobil je poměrně široký (1810 mm) a společně s rozměrnými koly a pneumatikami 235/35 ZR19 resp. 245/35 ZR20 (vzadu) vypadá automobil velmi robustně a stabilně. Reálnost konstrukce prokazuje použití přímovstřikového motoru 2.0 FSI (110 kW).

Volkswagen Caddy Life – VolksTouran

Zákazníci, kteří preferují kompaktní minivany, ale jejich cenu považují za příliš vysokou, mají nyní k dispozici další alternativu. V Touranu vytvořil Volkswagen užitkové Caddy a z něj zase osobní mikrobus. Až sedmimístný interiér je dobře přístupný 700 mm širokými bočními posuvnými dveřmi. Caddy Life není tak luxusní jako Touran, ale základ je stejně kvalitní. Ochuzena není ani bezpečnostní výbava.

Další novinky

Verze Polo FUN je k dispozici se sedmi motory, Polo GT je nabízen se třemi zážehovými a třemi vznětovými motory. Golf dostal atmosférický diesel 2.0 SDI (55 kW), vrcholný New Beetle Cabrio teď jezdí se známým přeplňovaným motorem 1.8 T (110 kW). Touran dostane převodovku DSG ve spojení s dalším motorem (2.0 TDI), nově je v nabídce motor 2.0 FSI. Passat 2.0 TDI se šestistupňovou manuální převodovkou má od konce loňského roku filtr pevných částic, nově je k dispozici Rest Seat Entertainment (RSE), schopný přehrávání formátů DVD, CD i MP3.


Vitek